PARAULA DE DÉUDijous 26 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 24,42-51

Jesús va dir als seus deixebles:

– Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor. Prou que ho compreneu: si l’amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, hauria vetllat i no hauria permès que li entressin a casa. Per això, estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l’home vindrà a l’hora menys pensada.

¿Qui és el servent fidel i assenyat a qui l’amo ha confiat la gent de casa seva perquè els doni l’aliment al temps degut? Feliç aquell servent que l’amo, quan arriba, troba que ho fa així! Us asseguro que li confiarà tots els seus béns. Però si aquell servent era dolent i es deia: «El meu amo tarda», i començava a pegar als seus companys, i se n’anava a menjar i beure amb els embriacs, vindrà l’amo el dia que menys s’ho espera i a l’hora que ell no sap; el castigarà i li farà compartir la sort dels malvats. Allà hi haurà els plors i el cruixit de dents.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El que acabem de llegir és l’ensenyament cabdal de Jesús en el context d’avaluació de final dels temps i de rendiment de comptes de tota la humanitat. Som servents de Déu, responsables de tenir cura dels altres.

• Jesús ha estat aquest servent fidel, dinamitzat per l’amor a Déu i als germans. Per la manera d’expressar-se s’entreveu el seu goig pels qui el segueixen i els pronostica també a ells felicitat. «L’amo li confiarà tots els seus béns»!

• En el capítol següent la punyent paràbola del judici final, en què són beneïts els qui han donat de menjar i de beure a Jesús i són apartats els qui no ho han fet, complementa bellament el pensament d’avui. En efecte, avui el model i manament de Jesús per anar cap als altres; en la paràbola, Jesús està al terme de la compassió pel germà.

• La contraposició esmentada es podria resumir en les dues dinàmiques següents: Amor, fidelitat i servei impostat per compassió, servei, amor. De Jesús a Jesús. Entremig, els germans.

• No cal dir que l’ensenyament avisa seriosament als servents dolents i sense pietat. Dient les coses per activa i per passiva Jesús malda perquè reeixim del tot davant Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: