ESCRIT DEL BLOC DDiumenge 29 d’Agost 2021

Les dimensions de l’amor

“Jo vull, Senyor, que, per abraçar-te millor, la meva consciència es faci tan gran com els cels, la terra i els pobles; tan profunda com el passat, el desert i l’oceà; tan subtil com els àtoms de la matèria i els pensaments del cor humà.” (Le Milieu mystique, 1917)

1.- “Jo vull que, per abraçar-te millor, …”

No en tenim prou d’abraçar-te, Senyor, de manera rutinària. Una estimació que no creix és un retrocés. Voldríem més i més. No és un voler superficial, ni menys aquell que recerca el goig tancat en ell mateix… És una aspiració per respondre al que ens dones cada dia. Voldríem trobar-te, o deixar-nos trobar per Tu, més i millor.

2.- “La meva consciència es faci tan gran com els cels, la terra i els pobles…”

L’Univers és com un clam sublim i immens a cercar-te, a prendre consciència de la teva grandiositat, de la teva bellesa immensa, del dinamisme imparable d’una realitat creixent i en expansió, com el teu Amor. Que inconscients som de la nostra terra, en la qual Tu mateix habites; i en Jesús fins la vas fer teva com és nostra. Prendre consciència dels camins dels pobles, de les llengües, les cultures, les savieses i les superacions. Que la nostra abraçada a Tu, Déu nostre, sigui cada cop més conscient i creixent, universal, terrenal i plena d’humanitat, perquè hi ets i ens parles amb amor.

3.-“tan profunda com el passat, el desert i l’oceà…”

Les profunditats del passat, els camins sense fi dels quals venim, profunds, veritablement boirosos i en els quals pas a pas anàvem essent com a possibles, i certs pel teu Amor. Les profunditats del desert, silenciós, misteriós, sempre per avançar en el coneixement. La veritat del desert on es mostra la dimensió essencial. I els oceans profunds, vitals, adaptables, camins de pau i de turbulències. Com tots ells voldria ser la nostra abraçada de fe i amor.

4.- “tan subtil com els àtoms de la matèria i els pensaments del cor humà.”

Semblen senzills i simples i de fet són vertaderes catedrals, complexos i rics, oberts i sensibles… els àtoms de la matèria. Ells diuen quelcom de Tu, Déu Nostre. Subtil és el cor humà, també desert, àtom, mar immens i passat on resta la vida d’abans. Aquest cor subtil, d’esperit i de carn, que mou la vida, la guarda i la projecta, avui també amb el gran desig de l’abraçada amb Tu, que ens has fet i ens has cercat i ens has trobat.

Som cridats per Ell per tal que la nostra abraçada d’amor sigui gran, profunda i sublim; és a dir “estimar Déu amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb totes les forces” i els altres “com Ell ens ha estimat”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: