ESCRIT DEL BLOC DDilluns 30 d’Agost 2021

1-2 Com triar bé els teus amics, segons el filòsof Aristòtil

L’erudit clàssic dividia l’amistat en tres tipus de classificacions. Com poden entendre i aplicar les seves troballes teòrics en ple segle XXI i des d’un punt de vista psicològic?

En un temps com el que estem vivint, si alguna cosa ha adquirit especial rellevància són els vincles que ens uneixen a altres persones. Ara, més que mai, hem caigut en el compte de l’important que és cuidar-nos els uns als altres. I això és aplicable no només al nostre cercle més íntim, com bé poden ser la parella, els familiars o els amics més pròxims, sinó també a aquelles persones que encara no són tan especials per a nosaltres i ens fan sentir bé.

De fet, una de les millors sensacions que hi ha és quan connectes amb una persona, comproves que teniu moltes coses en comú i us encanta compartir moments junts. «Majo» pot ser la paraula comodí més utilitzada que fem servir amb aquesta gent a la qual no coneixem tant i a la qual volem descobrir. Un dels trets de tota bona amistat és que no ve imposada, sinó que la vam triar. A diferència d’altres llaços que mantenim i que ja ens vénen donats com poden ser els familiars, els amics es trien. Podem divertir-nos, descobrir parts de nosaltres mateixos o aconsellar en els moments difícils.

Hem de saber com enfortir uns lligams més que altres d’acord a la reflexió personal que fem sobre el que ens uneix a certes persones en l’actualitat

Ara bé, no tot el tipus de relacions amistoses que establim amb altres persones són profitoses; en algunes pot ser que ens equivoquem en la nostra elecció. Les traïcions són més freqüents del que sembla, i no totes les amistats són un camí de roses. Les xarxes que teixim amb els altres es configuren a partir de formes i motius molt diferents. Aquesta és una de les grans preocupacions de la filosofia des de temps immemorials, ja que cap som illes, i hem de aliar-nos amb altres persones a les que reconeixem com a iguals, però també com a diferents, per implementar canvis en el món real o arribar a acords que ens permetin subsistir i créixer material i espiritualment.

Un dels majors filòsofs clàssics que va intentar aproximar-teòricament als mecanismes de socialització que donen pas a aquest esperit de companyonia previ a l’amistat va ser el grec Aristòtil. El estagirita va dissertar moltíssim sobre conceptes tan elevats com la «essència» o la «substància», però també sobre assumptes tan mundans com és la forma en què sorgeix i els motius pels quals es referma una amistat.

La lliçó que Aristòtil ens va ensenyar sobre l’amistat: una guia per a la vida

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: