PARAULA DE DÉU1 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 4,38-44

Quan Jesús va anar-se’n de la sinagoga, entrà a casa de Simó. La sogra de Simó tenia una febre molt alta, i van demanar a Jesús que fes alguna cosa per ella. Jesús se li acostà, va increpar la febre, i la febre la va deixar. Ella es va aixecar a l’instant i es posà a servir-los.

Quan s’hagué post el sol, tots els qui tenien malalts afectats per diverses malalties els anaven portant cap a Jesús. Ell imposava les mans a cada un i els curava. De molts en sortien dimonis cridant i dient-li:

– Tu ets el Fill de Déu!

Però Jesús els increpava i no els deixava parlar, perquè sabien que era el Messies.

Un cop s’hagué fet de dia, sortí i se n’anà en un lloc solitari. La gent el buscava i, quan van arribar al lloc on ell era, el volien retenir perquè no els deixés. Però ell els digué:

– També haig d’anunciar el Regne de Déu a les altres poblacions, que per això he estat enviat.

I anava predicant per les sinagogues del país dels jueus.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli d’avui ens presenta dues jornades de la vida apostòlica de Jesús, un dissabte i el dia següent; un dia festiu de recolliment, vida familiar i sinagoga; i un dia laborable, el primer de la setmana. Ens situa les diverses escenes en els principis de la vida pública del Senyor; feia ben poc que Jesús havia cridat deixebles, i la gent de Galilea vivia uns moments de sorpresa, expectativa i goig a causa de les curacions i la doctrina del Jove Mestre.

• Jesús celebra el dissabte amb la família de Pere, i considerant que primer és la salut de la sogra de Pere, encara que les interpretacions oficials de com celebrar el sàbat no permetien la curació, ni que fos miraculosa, perquè ho interpretaven con un treball, Jesús valora la Sanació per sobre de la interpretació de la llei. Serà una constant en la seva actuació, les persones són prioritàries. La seva missió era alliberadora, sanadora, salvadora, fins i tot ni que aquests actes del Senyor entressin en contradicció amb les normes religiosament vigents. Les lleis per molt sàvies i tradicionals que siguin estan sotmeses al bé comú de les persones. Una llei no és bona pel fet de ser llei, sinó per la seva moralitat, justícia i bé comú.

• La segona part del text d’avui ens presenta Jesús en un dia laborable. De matinada surt de casa i cerca un lloc recollit per comunicar-se amb el Pare. Després, ja amb els deixebles entra en missió, ensenyant, curant i expulsant dimonis. Finalment el grup marxa cap a noves contrades, inicia una missió en poblacions que necessiten també de Jesús. Una jornada ben plena, d’aquelles que més endavant faran dir a la gent que “tot ho ha fet bé”.

• Podem demanar coneixement intern del Senyor per estimar-lo més i seguir-lo millor; també podem reflexionar sobre els valors i les possibilitats evangèliques dels diumenges i dels dies laborables en conformitat amb la nostra vocació i missió.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: