ESCRIT DEL BLOCDijous 2 de Setembre 2021

Reclam a l’esperança

1-4 Reclam a l’esperança

Això és una convidada a fer una visita detallada a un projecte fotogràfic, dissenyat per a combatre l’estigma de la salut mental masculina i per a difondre un missatge d’esperança i positivitat.

La causa més freqüent de mort per als homes de 15 a 45 anys és el suïcidi. Per a la psiquiatria nou de cada deu casos són a causa d’una patologia, però també hi ha qui opina que aquesta xifra és agosarada i que en molts casos no hi ha una patologia. Potser hauríem de tenir en compte que, si bé el suïcidi es relaciona típicament amb problemes de salut mental, liquidar el tema equiparant bogeria i suïcidi és una simplificació excessiva. Hi ha molts altres condicionants que no hauríem d’obviar, com poden ser la mateixa condició humana, els models socials imperants, la manera com estem obligats a viure, entre molts d’altres. El suïcidi i les seves causes, tant si són diagnosticades clínicament com si no ho són, solen ser un tema tabú, i molt sovint la incertesa i la por sobre com parlar-ne s’imposen. Però és precisament parlant-ne que podríem evitar-ho.

El projecte THE HOPE s’ha creat per fer exactament això. Per a parlar-ne i per a pensar-hi. Hope comparteix les històries d’homes d’arreu d’Europa que han viscut períodes foscos i difícils de la seva vida i que han trobat el camí a seguir per viure amb sentit i equilibri. Aquest és, doncs, un missatge d’esperança al qual ens convida l’autor, el promotor, ben bé el generador d’aquest canal d’esperança.

The Hope Project va ser fundat per l’artista suec, fotògraf i professional del desenvolupament personal Aamod Korhonen. N’Aamod va fundar Hope el 2018 amb l’objectiu de barrejar art i desenvolupament personal per abordar aquesta important àrea del benestar masculí.

Ara, l’exposició que forma part d’aquest projecte, es pot visitar de nou a Palma durant unes setmanes, de la mà del Servei d’Activitats Culturals de la UIB a l’edifici Sa Riera. Una invitació a tastar el que suposa la salut emocional i mental dels homes, des d’una mirada artística i que alhora ens apropa a tot un seguit de relats de vida.

Què ens aporta el projecte? Quins són els seus elements configuradors que ens motiven a endinsar-nos en el món emocional de la masculinitat al qual Aamod Korhonen ens convida a entrar amb quinze testimonis d’homes de diversos països d’Europa? The Hope indaga sobre quins són els vincles entre diferents experiències d’homes l’univers emocional dels quals, molt sovint, està tocat pel bloqueig de les emocions a causa de la negació de tot el que conforma la seva pròpia interioritat.

«La humanitat és cridada a prendre consciència de la necessitat de realitzar canvis d’estils de vida, de producció i de consum» (Papa Francesc a Laudato si’).

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: