PARAULA DE DÉUDivendres 3 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 5, 33-39

Els fariseus i els mestres de la llei digueren a Jesús:

– Els deixebles de Joan dejunen sovint i fan pregàries, igual que els dels fariseus. Però els teus mengen i beuen.

Jesús els respongué:

– ¿Podeu fer dejunar els convidats a noces mentre l’espòs és amb ells? Ja vindrà el temps que l’espòs els serà pres; aquells dies sí que dejunaran.

Els proposà també una paràbola:

– Ningú no talla un pedaç d’un vestit nou i el posa en un vestit vell: si ho fes així, hauria esquinçat el vestit nou, i el pedaç tret del nou no s’avindria amb el vell. I ningú no posa vi nou en bots vells: si ho fes així, el vi nou rebentaria els bots i es vessaria, i els bots es farien malbé. El vi nou s’ha de posar en bots nous. Ningú que begui vi vell, no en vol després de nou, perquè diu: «El vell és millor.»

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En aquest fragment d’Evangeli que acabem de llegir els fariseus discuteixen sobre uns petits canvis que Jesús porta en la seva manera de predicar i d’actuar. Però, en realitat, aquests canvis són un signe d’un canvi radical en la nostra relació amb Déu: per a aquells fariseus, homes pietosos, la religiositat consistia en complir escrupolosament una colla de preceptes per tenir content el Senyor, l’amo distant a qui temien i anaven molt amb compte de no fer-lo enfadar. I Jesús ve i ens parla de la nostra relació amb el Pare bo del cel, com convidats a una festa de noces, amb tot el que significava una festa així per a aquells pobles orientals. No es tracta d’apedaçar el vestit ni d’anar bevent el vi que s’ha començat a picar. Cal posar-nos el vestit nou i beure el vi deliciós de saber que Déu ens estima i que també nosaltres el volem estimar. A la vida no tot seran moments de banquet i vi bo; hi haurà moments de dejuni i de creu. Intentarem portar-los amb alegria no com qui compleix un manament fred i descarnat, sinó com una persona enamorada del Senyor que ha sentit aquelles paraules del Jesús: “qui vulgui ser deixeble meu, que agafi la seva creu cada dia i que m’acompanyi”. Quan els cristians dejunem no ho farem pensant amb complaença en nosaltres mateixos, com aquell fariseu que deia satisfet: “dejuno dos cops per setmana”; ho farem perquè així podrem donar de menjar a Jesús que passa pel nostre costat, disfressat d’aquell pobre que ens diu que l’ajudem perquè té gana. El cristià ha de dejunar per amor al Senyor que passa gana, no perquè algú una vegada es va inventar una llei dient que tal dia tocava dejunar.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: