ESCRIT DEL BLOCDiumenge 5 de Setembre 2021

4-4 Reclam a l’esperança

«Mai no m’hauria pogut suïcidar perquè no ho hauria pogut fer aquest mal a la meva família. Però vaig tenir molts moments a la meva vida quan el meu comportament va ser suïcida i no em va importar si morís. Moltes vegades m’havia posat en perill real i en algunes d’aquestes ocasions estava a poques hores del final de la meva vida. Estic agraït pel que m’ha passat, perquè m’encanta allò en què que m’he convertit ara. Ja no soc aquesta persona. Tot va ser només una experiència que em va convertir en l’home que soc ara. I ara estimo la meva vida. I tinc gent meravellosa al meu voltant.»

Tots passem pel nostre propi infern, i d’aquest trànsit alguns es tornen més forts i millors, mentre que altres es trenquen i arriben a situacions més greus. Potser altres, esdevenen homes durs, rígids, implacables envers l’emocionalitat, tancats a l’empatia, a la tendresa. Endurits i encaixats, sense permetre’s admetre la vulnerabilitat.

L’esperança, és possible que es pugui desvetllar des dels aspectes més senzills de la vida, abraçats als vincles més propers, acompanyats de l’escolta i l’empatia i desenvolupant, amb i entre nosaltres mateixos, tot el potencial que ens ocupa el cor. Així, oberts a la vida, sense amagar ni manco ofegar la sensibilitat humana, intrínseca també al fet de ser homes. Oberts a rebre i generar tendresa, -potser sigui aquesta la grandesa a assolir com a homes-.

The Hope és una mostra de com l’equilibri, la salut emocional i mental, esdevé un eix de la masculinitat, en vista a alliberar-nos dels constrenyiments imposats. Per a nosaltres i entre nosaltres. Amb les nostres companyes, amb i per les nostres filles i fills. Ens ho hem de permetre, hem de guanyar a la foscor.

El projecte The Hope, el podeu trobar entre el 15 d’abril i el 9 de maig a l’Edifici Sa Riera, de la UIB. Per informació:

Projecte Hope (‘Esperança’)

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: