ESCRIT DEL BLOCDimarts 7 de Setembre 2021

Avui, estimant

Per Maria del Mar Albajar. Dij,

Avui, i ja fa dies, les notícies van preparant un món diferent davant nostre. El període de confinament i distanciament social s’allarga i, alhora, es gesta una situació social i econòmica difícil.

I tot això coincideix amb la Pasqua. Els llibres de la Bíblia, i concretament els evangelis, no van ser escrits quan les coses anaven bé. Al contrari. Tampoc els relats de la Pasqua que ens narren escenes de dol, de derrota, de por, de tancament a rel de la mort cruel de Jesús. I és en aquesta situació que es fa propera la presència del Ressuscitat. El qui era mort, viu. 

Els textos expliquen que els seus amics no el reconeixen! Els textos mostren que reconèixer la Pasqua, Jesús viu entre nosaltres, no és immediat, sinó que és un procés. El procés de passar de la por, la decepció i el dol a l’esperança, a l’obrir el cor a la vida i encara més, a l’alegria. Deia avui l’evangeli: de tanta alegria no acabaven de creure-ho. 

La Pasqua i l’alegria no ve de recuperar una persona o la vida d’abans, d’una millor situació o perquè les previsions siguin bones. La Pasqua, i la veritable alegria, va de saber que la vida de veritat és més forta que la mort i que podem viure-la perquè Tu, Jesús, l’has viscut primer i ens acompanyes, i ens animes a sortir del dolor i la por, per viure, per  viure la vida de veritat que és la vida de qui ha descobert l’amor. 

Avui, amb Tu a la vora, Senyor, sabem que només estimant, juntes i junts ens en sortirem!

Des de Sant Benet 16/04/2020

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: