ESCRIT DEL BLOCDissabte 11 de Setembre 2021

Diada Nacional de Catalunya’

L’11 de setembre està assenyalat en vermell al calendari català. Cada any des de 1886, en aquesta data, els habitants d’aquest territori celebren la ‘Diada Nacional de Catalunya’

L’11 de setembre està assenyalat en vermell al calendari català. Cada any des de 1886, en aquesta data, els habitants d’aquest territori celebren la ‘Diada Nacional de Catalunya’ en commemoració de l’última defensa de Barcelona davant les tropes de Felip de Borbó que va tenir lloc a Barcelona l’11 de setembre de 1714 dins de l’ context de la coneguda com a Guerra de Successió Espanyola. En ella, els partidaris de l’arxiduc Carles d’Àustria es van disputar la corona amb Felip de Borbó després de la mort sense descendència de Carles II, un fet que va posar llavors fi a la línia dinàstica dels Habsburg.

Es preveu que hi hagi menys assistents, més joves, a causa de l’covid-19; més radicalitzats i molt contraris a la taula de diàleg que s’haurà de celebrar a el mes següent entre la Generalitat i el Govern espanyol. L’acte de l’11 de setembre suposa sempre l’arrencada de el curs polític a Catalunya.

Feu clic per ampliar el mapa.

A més, per primera vegada és una manifestació pura i dura. No hi ha cap tipus de ‘happening’ -una cadena humana, un mur que s’enderroca, una fletxa que corre, unes urnes que passen de mà en mà, uns jocs cromáticos-, és només una marxa de gent cridant i protestant. Altres anys aquest tipus de components, molt visuals i pensats per a la televisió, tenien a la gent entretinguda i això facilitava que les manifestacions fossin pacífiques i molt tranquil·les. En 2021 no hi ha previst res d’això. El traçat tampoc ajuda. L’arrencada és a la plaça Urquinaona, amb els ecos de les nits de batalles campals de 2019 després de la sentència de Tribunal Suprem contra els encausats en el ‘Procés’. D’aquí, el trajecte previst és baixar per Via Laietana, el que vol dir passar per davant de la comissaria de la Policia Nacional, un edifici de gran simbolisme per a l’independentisme i que sempre encén els ànims. En menor mesura, una cosa semblant passarà quan segueixin baixant per aquesta artèria i passin per la seu de la patronal de Foment de l’Treball.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: