ESCRIT DEL BLOCDiumenge 12 de Setembre 2021

Assetjament escolar

tipus d’assetjament que passa en un entorn educatiu

1-5Assetjament escolar

tipus d’assetjament que passa en un entorn educatiu

No s’ha de confondre amb Violència escolar.

Per a altres usos d’aquest terme, vegeu Assetjament.

L’assetjament escolar (també conegut com fustigació escolar, matonaje escolar, maltractament escolar o en anglès school bullying) és qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic produït entre estudiants de forma reiterada al llarg d’un temps determinat tant a l’aula, com a través de les xarxes socials, amb el nom específic de ciberassetjament.

Estadísticament, el tipus de violència dominant és l’emocional i es dóna majoritàriament en la classe i en els patis escolars. Els protagonistes dels casos d’assetjament escolar solen ser nens i nenes en procés d’entrada en l’adolescència, sent lleugerament major el percentatge de nenes al perfil de víctimes.

L’assetjament escolar pot ser físic (cops).

L’assetjament escolar és una forma característica i extrema de violència escolar.

L’assetjament escolar és una espècie de tortura, metòdica i sistemàtica, en la qual l’agressor sumi a la víctima, sovint amb el silenci, la indiferència o la complicitat d’altres companys.

Aquest tipus de violència escolar es caracteritza, per tant, per una reiteració encaminada a aconseguir la intimidació de la víctima, implicant un abús de poder en tant que és exercida per un agressor més fort (ja sigui aquesta fortalesa real o percebuda subjectivament) que aquella . El subjecte maltractat queda, així, exposat física i emocionalment davant el subjecte maltractador, generant-se com a conseqüència una sèrie de seqüeles psicològiques (encara que aquestes no formin part de la diagnosi); és comú que l’assetjat visqui aterrit amb la idea d’assistir a l’escola i que es mostri molt nerviós, trist i solitari en la seva vida quotidiana. En alguns casos, la duresa de la situació pot implicar pensaments sobre el suïcidi i fins i tot la seva materialització, conseqüències pròpies de la fustigació cap a les persones sense límit d’edat.

Solen ser més propensos a l’assetjament escolar aquells nens que tenen diversitat funcional, entre les quals es poden comptar la síndrome de Down, l’autisme, síndrome d’Asperger, síndrome de Tourette, etc.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: