PARAULA DE DÉUDiumenge 12 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Marc 8,27-35

 Jesús, amb els seus deixebles, se’n va anar als pobles del voltant de Cesarea de Filip, i pel camí els preguntava:

 —Qui diu la gent que sóc jo?

 Ells li respongueren:

 —Uns diuen que ets Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, algun dels profetes.

 Llavors els preguntà:

 —I vosaltres, qui dieu que sóc?

 Pere li respon:

 —Tu ets el Messies.

 Però ell els prohibí severament que ho diguessin a ningú.

 Llavors començà a instruir-los dient:

 —Cal que el Fill de l’home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l’han de rebutjar, ha de ser mort, i al cap de tres dies ha de ressuscitar.

 I els ho deia amb tota claredat. Aleshores Pere el prengué a part i es posà a renyar-lo. Però Jesús es girà i, davant els deixebles, renyà Pere dient-li:

 —Vés-te’n d’aquí, Satanàs! No veus les coses com Déu, sinó com els homes.

 Llavors va cridar la gent i els seus deixebles i els digué:

 —Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi i per l’evangeli, la salvarà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest diumenge Jesús ens planteja una pregunta i una realitat que ens costa acceptar.

• La pregunta és: “vosaltres, qui dieu que sóc?” Una pregunta directa, que ens és bo fer-nos també nosaltres mateixos, perquè veiem quin paper juga Jesús en les nostres vides: és ‘un bon exemple’? És ‘un heroi moral’ a seguir? És algú proper a la meva vida? És un Misteri? És el meu Senyor i Salvador?… En quina mesura…? En què ho percebo i visc en la meva vida?… I perquè veiem que no podem respondre a aquesta pregunta de forma senzilla i ‘de passada’. És una pregunta plena de densitat…

• I la realitat que Jesús ens planteja és aquesta: Ell és el Senyor i el Salvador, però això no vol dir que passi ‘volant per sobre dels problemes reals de la condició humana’, sinó que, ben al contrari, els coneix i els pateix com el que més. I és precisament per aquest conèixer i compartir ‘des de dins’ la condició dels humans, i dels darrers, que Ell ens pot acompanyar i salvar. Jesús no es presenta com un Salvador que a distància actua, sinó com Algú que des del darrer lloc porta a tots al Pare.

• Puc aprofitar avui per veure si jo també puc dir a Jesús: “vós sou el Messies i el Salvador del món”…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: