ESCRIT DEL BLOCDilluns 13 de Setembre 2021

2-5Assetjament escolar

tipus d’assetjament que passa en un entorn educatiu

Bloqueig social

Agrupa les accions d’assetjament escolar que busquen bloquejar socialment a la víctima. Totes elles busquen l’aïllament social i la seva marginació imposada per aquestes conductes de bloqueig.

Són exemples les prohibicions de jugar en un grup, de parlar o comunicar amb altres, o que ningú parli o es relacioni amb ell, ja que són indicadors que apunten un intent per part d’altres de trencar la xarxa social de suports de l’infant.

S’inclou dins d’aquest grup d’accions el ficar-se amb la víctima per fer-li plorar. Aquesta conducta busca presentar a l’infant socialment, entre el grup d’iguals, com algú fluix, indigne, feble, indefens, estúpid, ploramiques, etc. El fer plorar a l’infant desencadena socialment en el seu entorn un fenomen de estigmatització secundària conegut com a mecanisme de boc expiatori. De totes les modalitats d’assetjament escolar és la més difícil de combatre en la mesura que és una actuació molt freqüentment invisible i que no deixa empremta. El mateix nen no identifica més que el fet que ningú li parla o que ningú vol estar amb ell o que els altres li exclouen sistemàticament dels jocs.

Assetjament

Agrupa aquelles conductes d’assetjament escolar que consisteixen en accions de fustigació i assetjament psicològic que manifesten menyspreu, falta de respecte i desconsideració per la dignitat de l’afectat. El menyspreu, l’odi, la ridiculització, la burla, el menyspreu, els malnoms, la crueltat, la manifestació gestual de el menyspreu, la imitació burlesc són els indicadors d’aquesta escala.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: