ESCRIT DEL BLOCDimarts 14 de Setembre 2021

3-5Assetjament escolar

tipus d’assetjament que passa en un entorn educatiu

Manipulació social

Agrupa aquelles conductes d’assetjament escolar que pretenen distorsionar la imatge social de l’infant i «enverinar» a uns altres contra ell. Amb elles es tracta de presentar una imatge negativa, distorsionada i carregada negativament sobre la víctima. [5] Es carreguen les tintes contra tot el que fa o diu la víctima, o contra tot el que no ha dit ni ha fet. No importa el que faci, tot és utilitzat i serveix per induir el rebuig d’uns altres. A causa d’aquesta manipulació de la imatge social de la víctima assetjada, molts altres nens se sumen a el grup d’assetjament de manera involuntària, percebent que la víctima mereix l’assetjament que rep, incorrent en un mecanisme denominat «error bàsic d’atribució»

Coacció

Agrupa aquelles conductes d’assetjament escolar que pretenen que la víctima realitzi accions contra la seva voluntat. Mitjançant aquestes conductes els que assetgen el nen pretenen exercir un domini i una submissió total en contra de la seva voluntat.

El que la víctima faci aquestes coses contra la seva voluntat proporciona als quals forcen o torcen aquesta voluntat diferents beneficis, però sobretot poder social. Els que assetgen són percebuts com a poderosos, sobretot, pels altres que presencien el doblegament de la víctima. Sovint les coaccions impliquen que el nen sigui víctima de vexacions, abusos o conductes sexuals no desitjades que ha de silenciar per por de les represàlies sobre si o sobre els seus germans.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: