Avui, es 15 de setembre, un dia després de la festa de l’Exaltació de la Santa Creu, l’Església commemora a La nostra Senyora dels Dolors.

Avui, es 15 de setembre, un dia després de la festa de l’Exaltació de la Santa Creu, l’Església commemora a La nostra Senyora dels Dolors. D’alguna manera, la successió de les dues efemèrides és una invitació a meditar al voltant de el misteri de el dolor que va unir les vides de Jesús i Maria per redempció del gènere humà. Meditar en els dolors de la Mare ens ajuda a comprendre millor els dolors de Crist, a apropar-nos a la seva Santíssim Cor, i a deixar-nos transformar per l’amor sacrificial.
La devoció a la Verge dels Dolors -també coneguda com la Verge de l’Amargura, la Mare de Déu de la Pietat o, simplement, la dolorosa- ve des d’antic. Pot remuntar fins als orígens de l’Església, cada vegada que els cristians recordaven els dolors de Crist, sempre associats als de la seva Mare Maria. No obstant això, l’advocació a la Mare de Déu dels Dolors (Mater Dolorosa) pren forma i impuls recentment a partir de finals de segle XI. Dècades després, per 1239, a la diòcesi de Florència, els servites (Ordre de frares Servents de Maria) van destinar el 15 de setembre per celebrar a la Verge dolorosa; dia que quedaria oficialitzat a inicis de segle XIX (1814) pel Papa Pius VII, qui li va concedir el rang de festa.

La Dolorosa i els sants
Aquesta bella devoció ha estat encoratjada per molts sants al llarg de la història, amb el patrocini directe de la Santíssima Mare de Déu. És així que, la Mare de Déu se li va presentar a Santa Brígida de Suècia (1303-1373) i li va comunicar el següent: «Miro a tots els que viuen al món per veure si hi ha qui es compadeixi en Mi i mediti el meu dolor, mes trobo poquíssims que pensin en el meu tribulació i patiments … per això tu, filla meva, no t’oblidis de mi que soc oblidada i menyspreada per molts. Mira el meu dolor i imitem en el que puguis
A més, la Mare de Déu va prometre, que concediria 4 gràcies a aquelles ànimes que la honren i acompanyin resant diàriament, set avemaries (mentre mediten en les seves llàgrimes i dolors.
Mare, deixeu-nos acompanyar-te en el teu dolor i alleuja amb la teva tendresa els nostres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: