ESCRIT DEL BLOCDijous 16 de Setembre 2021

5-5 Assetjament escolar

tipus d’assetjament que passa en un entorn educatiu

Causes

L’agressor: característiques psicològiques i entorn familiar

Article principal: Assetjador escolar

Encara que l’assetjador escolar no ha de patir cap malaltia mental o trastorn de la personalitat greu, presenta normalment algun tipus de psicopatologia. Fonamentalment, presenta absència d’empatia i algun tipus de distorsió cognitiva. Generalment sol ser una persona que ha vist violència amb regularitat, s’acostuma a ella oa casa els seus familiars es tracten agressivament i el tracten inadequadament a ell.

La manca d’empatia explica la seva incapacitat per posar-se al lloc de l’assetjat i ser insensible a el patiment d’aquest i que pot arribar a el suïcidi.

El entorn escolar

Es pot donar el cas que l’absència a classe (o, en general, al centre educatiu) d’un clima adequat de convivència pugui afavorir l’aparició de l’assetjament escolar. La responsabilitat a l’respecte oscil·la entre la figura d’uns professors que no han rebut una formació específica en qüestions d’intermediació en situacions escolars conflictiva, i la disminució del seu perfil d’autoritat dins de la societat moderna.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: