PARAULA DE DÉUDissabte 18 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 8,4-15

Es reunia molta gent entorn de Jesús i hi acudien de totes les poblacions. Ell els digué, valent-se d’una paràbola:

–Un sembrador va sortir a sembrar la seva llavor. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí i fou trepitjada, o bé els ocells se la van menjar. Una altra part va caure a la roca; però, quan la planta començava a créixer, es va assecar, perquè no tenia saó. Una altra part va caure entre els cards; els cards van créixer al mateix temps i l’ofegaren. Una altra part de les llavors va caure en terra bona, va créixer i va donar fruit fins al cent per u.

I, acabat de dir això, exclamà:

–Qui tingui orelles per a escoltar, que escolti.

Els seus deixebles li preguntaven què volia dir aquella paràbola. Ell respongué:

–A vosaltres, Déu us dóna a conèixer els designis secrets del seu Regne; als altres, en canvi, se’ls parla en paràboles, per tal que «mirin bé, però no hi vegin; escoltin, però no entenguin». La paràbola vol dir això:

»La llavor és la paraula de Déu. Els d’arran del camí són els qui l’escolten, però després ve el diable i s’enduu la paraula del seu cor perquè no creguin i no se salvin. Els de la llavor que cau a la roca són els qui escolten la paraula i l’acullen amb alegria, però no tenen cap arrel: creuen només per un moment, i a l’hora de la prova es fan enrere. La llavor que cau enmig dels cards són els qui escolten, però les preocupacions, les riqueses i els plaers de la vida els arrosseguen i acaben per ofegar-los, i no arriben a donar fruit madur. La llavor que cau en terra bona són els qui escolten la paraula amb un cor bo i generós, la retenen i amb perseverança arriben a donar fruit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les paraules de Jesús són molt clares avui. Ens podem preguntar quina qualitat de “terra” som: potser cards, pedra, camí, terra bona, o una mica de tot; perquè la qualitat de la “llavor”, la Paraula de Jesús, és bona. Ell, com bon sembrador les diposita en els nostres cors, perquè puguin donar fruit.

• Hem de creure en les nostres potencialitats, no perquè siguin nostres, sinó perquè han estat donades; les llavors han estat sembrades; els talents que tenim ens han estat donats. La nostra part, és nomes, la de permetre que allò que tenim a dintre, s’expressi d’una forma natural i plena.

• Es a dir, fer que la “terra” estigui a punt, “regar-ho” suficientment, exposar-nos al sol del seu Esperit, que escalfa la vida veritable; posar-nos en aquelles condicions que ens fa ser amorosos cap els altres, amables i dignes de ser estimats.

• “Si no ens entenem per paraules, estimem-nos per amor”, com deia Ramon Llull.

• No deixem de ser amables i no deixem d’estimar, perquè l’Amor, tot ho venç.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: