PARAULA DE DÉUDiumenge 19 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Marc 9,30-37

Jesús i els seus deixebles travessaven Galilea, però Jesús no volia que ho sabés ningú. Instruïa els seus deixebles i els deia:

—El Fill de l’home serà entregat en mans dels homes, i el mataran; però, un cop mort, al cap de tres dies ressuscitarà.

Ells no entenien què volia dir, però tenien por de fer-li preguntes.

Arribaren a Cafarnaüm. Un cop a casa, els preguntà:

—Què discutíeu pel camí?

Però ells callaven, perquè pel camí havien discutit quin d’ells era el més important. Aleshores s’assegué, va cridar els Dotze i els va dir:

—Si algú vol ser el primer, que es faci el darrer de tots i el servidor de tots.

Llavors va agafar un infant, el posà enmig d’ells, el prengué en braços i els digué:

—Qui acull un d’aquests infants en nom meu, a mi m’acull, i qui m’acull a mi, no m’acull a mi, sinó el qui m’ha enviat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Podem arribar a espiritualitzar el missatge de Jesús i de l’Evangeli tan com vulguem. Com més ho fem, menys tindrà a veure amb la nostra vida i menys serà bona nova per nosaltres i pel món que ens toca viure.

• El fragment d’avui ens demostra fins a quin punt podem arribar a entendre al revés les paraules de Jesús. Ell anuncia la seva mort i resurrecció, però els deixebles ho interpreten com la instauració d’un regne de poder.

• Això ens pot posar a nosaltres, i li pot passar (bé, de fet li ha passat) a la nostra Església.

• Però per molt que ho vulguem espiritualitzar, Jesús ho deixa clar: “Si algú vol ser el primer, que es faci el darrer de tots i el servidor de tots”. I ho exemplifica posant al centre un nen, que en aquell temps (a diferència d’ara) no comptava per a res.

• Avui Jesús ens convida a rellegir la nostra vida no en clau de recerca del poder sinó del servei. Preguem-ho en silenci, confiadament i alhora, sincerament. Com ho entenem i apliquem al nostre dia a dia?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: