ESCRIT DEL BLOCDilluns 20 de Setembre 2021

Com Trobar-te a Tu Mateix en Menys d’un Minut

T’has plantejat mai quina distància hi ha entre tu i el teu peu?

Si ho has fet, te n’hauràs adonat que no és una pregunta absurda perquè, efectivament, hi ha una distància. I si no ho has fet, et proposo que ho facis ara. Oi que no és zero? De fet, és molt possible que ara mateix tinguis la pantalla de l’ordinador més a prop de tu que el teu peu.

Un cop feta aquesta primera reflexió, se’n deriva una altra de molt interessant: des d’on mesures la distància entre una cosa qualsevol, ja sigui una pantalla o un peu, i tu? És a dir, on és el punt de referència quan parles de tu? En definitiva: on ets tu?

Resoldre aquesta qüestió és molt important de cara a la teva felicitat perquè una de les claus del creixement personal i espiritual és conèixer-te a tu mateix. Però, abans de poder conèixer-te, has de trobar-te. Has de saber ON ets. No pots conèixer una cosa que no saps on és, oi?

El que avui et vull proposar és precisament un petit exercici per localitzar aquest punt: el centre de la teva existència, el punt des d’on perceps tot el que t’envolta, i d’on surt tot el que fas. Un punt, a l’hora molt petit i molt gran, que en realitat, és el que ets tu.

On Ets Tu?

Per començar, agafa un objecte qualsevol i pregunta’t on es troba el punt des del qual l’estàs observant. És a la teva ma? No, oi? És a la panxa? Tampoc.

Per facilitar-ho una mica, mira primer a quina a alçada està. Es troba per sobre del coll o per sota? Per sobre, oi que sí? Per sobre del nas o per sota? I respecte al front, es troba per sobre o per sota? Si vas fent aquest exercici, veuràs que és a l’alçada dels ulls.

Ara toca localitzar-lo en l’eix horitzontal. Això és més fàcil; només has de mirar si està desplaçat a la dreta o a l’esquerra. De seguida veuràs que està centrat, oi que sí?

Així doncs, fent aquest senzill exercici d’observar des de quin punt del teu cos perceps la realitat, pots veure que aquest punt es troba a l’eix central del teu cos, a l’alçada dels ulls. Per acabar de situar-lo en tres dimensions, només faltaria trobar a quina profunditat es troba. Però això és una mica més difícil, i no és cap casualitat que sigui així. T’ho deixo com a deures ;).

Després de Trobar-te a Tu Mateix, Coneix-te

El més interessant d’aquest exercici és veure que hi ha un punt en el teu cos des del qual ho perceps tot. Fixa’t que no només perceps des d’aquí tot el que hi ha al teu voltat (els objectes, les altres persones, etc), sinó també el que hi ha en el teu interior: les diferents parts del teu cos, els teus pensaments i els teus sentiments.

I no només això, sinó que també és des d’aquest punt d’on surt tot el que tu fas: és en aquest punt on és generen les decisions que fan que actuïs d’una manera o d’una altra. És a dir, tota la teva vida, tant el que fas com el que veus, passa per aquest punt. És el teu centre, i la teva vida.

Ara que ja saps on ets, el següent pas és descobrir l’immens poder creatiu que té aquest petit punt. Observa’l, juga amb ell, pregunta-li coses. Si vols conèixer-te a tu mateix, has de conèixer aquest punt.

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: