PARAULA DE DÉUDimecres 22 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 9, 1-6

Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties. I els envià a anunciar el Regne de Déu i a curar els malalts. Els digué:

– No prengueu res per al camí: ni bastó, ni sarró, ni pa, ni diners, i no us endugueu dos vestits. Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. I si no us acullen, sortiu d’aquella població i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells.

Ells se’n van anar i passaven per tots els pobles anunciant la bona nova i curant pertot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els Dotze enviats en missió: Des que els va cridar per a ésser pescadors d’homes (5,10) han estat al costat seu, companys del seu fer, dels seus ensenyaments. Els havia escollit (6,13) per participar en la seva missió, els havia donat a “conèixer els misteris del Regne” (8,10).

• Hom pot imaginar que han compartit amb Jesús hores esplèndides d’amistat, conversa, àpats, esplai… Hores altes de goig, quan tot fa pensar que el Regne ja està arribant. I hores baixes de desolació, quan la tempesta sembla que porta la barca de l’Evangeli al naufragi total, i als fa dir “això s’ha acabat, la Bona Nova és inviable”. Un grup d’amics, d’íntims. Jesús, el gran pedagog, els ha anat formant tot al llarg d’aquest període d’evangeli que transcorre a Galilea.

• El lector de l’any 80 sap que això Lluc ho diu dels “Dotze” històrics dels anys 30 i també dels “apòstols” dels anys 80 i de tots els temps. L’apòstol és sempre, i abans que res, un company, un íntim de Jesús.

• Ara els envia a la missió. Els considera ja adults. Reben plens poders i participen de l’obra de Jesús. Seran ells qui faran de Crist, qui seran entre els homes la misericòrdia de Déu, l’any de gràcia, la llum pels cecs. Com Jesús, ells humanitzaran a tants infrahumans. Aquest breu fragment de sis versets de la missió dels Dotze, és com una mena d’assaig del llibre dels Fets dels Apòstols, situat enmig dels anys 30, en els dies de Jesús.

• Aquests text, referit a la missió de l’any 30, està escrit des de l’experiència de la “missió” dels missioners dels anys 80, dels dies de Lluc. Ells, com Jesús i amb Jesús, han gaudit i patit per l’anunci de la Bona Nova en el seu moure’s pels difícils camins de l’Imperi Romà. Aquests predicadors itinerants es degueren de trobar molt consolats amb les paraules que la tradició recordava del Jesús històric sobre la missió.

• Segurament que quan escoltem de llavis de Jesús aquestes paraules ens hi trobem molt gratament fotografiats. I ens n’alegrem, amb Jesús, amb els primers apòstols i amb els “servidors de la missió de Crist” de tots els temps.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: