PARAULA DE DÉUDijous 23 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 9,7-9

El tetrarca Herodes va sentir parlar de tot el que succeïa, i estava intrigat, perquè alguns deien que Joan havia ressuscitat d’entre els morts; d’altres, que Elies s’havia aparegut; i d’altres, que havia ressuscitat un dels antics profetes. Herodes va dir:

–A Joan, jo el vaig fer decapitar. Però, qui és aquest de qui sento a dir tot això?

I tenia ganes de veure Jesús.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El breu fragment de l’evangeli que llegim avui té dos objectius. D’una banda deixar constància de la mort de Joan Baptista (Lc no ha gosat utilitzar la narració de l’execució sumària de Joan que li oferia l’evangeli de Mc). D’una altra banda, remarcar que l’interès d’Herodes Antipas per Jesús és superficial i mesquí. Aquest segon objectiu es confirmarà en l’escena de la passió en la qual Pilat envia Jesús a Herodes, quan descobreix que Jesús és de Galilea. Allà la narració recorda l’interès d’Herodes per veure Jesús perquè li faci algun miracle (Lc 23,8). Aquest interès groller i superficial fa que Jesús no li adreci la paraula (Lc 23,9). El silenci de Jesús davant Herodes contrasta amb l’interès de Jesús amb els personatges de la passió: exhorta Judes a convertir-se (Lc 22,48), guareix el criat ferit (22,50-51), mira Pere que l’acaba de negar (22,61), consola a les dones de Jerusalem (23,28-31) i promet al bon lladre l’entrada en el Regne (23,40-43). El silenci de Jesús davant Herodes és molt significatiu. Ens apunta quin ha de ser el nostre interès quan ens atansem a Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: