PARAULA DE DÉUDivendres 24 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Joan 2,1-11

Es van celebrar unes noces a Canà de Galilea. Hi havia la mare de Jesús. També hi fou convidat Jesús, juntament amb els seus deixebles. Quan el vi s’acabava, la mare de Jesús li diu:

–No tenen vi.

Jesús li respon:

–Dona, i jo què hi tinc a veure? Encara no ha arribat la meva hora.

La seva mare diu als servidors:

–Feu tot el que ell us digui.

Hi havia allà sis piques de pedra destinades a les pràctiques de purificació usuals entre els jueus. Tenien una cabuda d’uns cent litres cada una.

Els diu Jesús:

–Ompliu d’aigua aquestes piques.

Ells les ompliren fins dalt. Llavors els digué:

–Ara traieu-ne i porteu-ne al cap de servei.

Ells li’n portaren. El cap de servei tastà aquella aigua convertida en vi. Ell no sabia d’on venia, però els servidors sí que ho sabien, perquè ells mateixos l’havien treta. El cap de servei, doncs, crida el nuvi i li diu:

–Tothom serveix primer els millors vins i, quan els convidats han begut molt, serveix els més ordinaris. Però tu has guardat fins ara el vi millor.

Així va començar Jesús els seus senyals prodigiosos a Canà de Galilea. Així manifestà la seva glòria, i els seus deixebles van creure en ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Déu creà l’home i la dona a imatge seva. I Déu els beneí… L’home i la dona units en l’amor son imatge del Déu comunitat Pare, Fill i Esperit.

• A Canà de Galilea dos joves han fet un projecte comú de vida en l’amor. Maria és de la festa. Jesús també hi està convidat. La seva sola presència ja és una benedicció. Com en la creació. Canà, fusió d’amor humà i diví.

• Aquells joves presenten a Déu el seu projecte d’amor i son beneïts. Però els nuvis manquen de vi. El banquet dels temps messiànics és simbolitzat pels profetes amb la imatge de vins selectes.

• Maria, la tota plena de Déu, i Jesús l’amor encarnat, ofereixen als nuvis el vi de l’era messiànica, que és el do de si, desinteressat. Així els salven d’una vergonya i del fracàs del seu amor.

• Perquè s’estimen, Déu els estima. L’amor dona la joia de viure l’un per l’altre, la joia de donar-se, oblidant-se. I quan l’amor es fa sofriment, Jesús els acompanya amb la seva creu, icona del seu do i entrega per nosaltres.

• En aquests temps tan convulsos donem gràcies a Déu per tots els esposos, que transparenten la tendresa de Déu amb la seva tendresa. Que aquest amor no els tanqui sobre si mateixos i la seva joia, sinó que els obri més encara cap els altres, cap els qui ploren, cap els qui manquen d’amor.

• Que aquest projecte de vida, beneït per Maria i Jesús, sigui una benedicció per als fills i per a tots els qui s’hi acostaran.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: