PARAULA DE DÉUDissabte 25 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 9, 43-45

Com que tothom s’admirava de tot el que feia, Jesús digué als seus deixebles:

– Graveu bé aquestes paraules dins vostre: el Fill de l’home ha de ser entregat en mans dels homes.

Però ells no entenien què volia dir. Els era amagat el significat d’aquestes paraules. I tenien por de fer-li preguntes sobre això.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• «… I no gosaven fer-li preguntes sobre això»… I s’entén! De vegades -pensem- més val no preguntar, per no complicar-se la vida. I, a més, tot veient els prodigis i miracles que Jesús feia, els deixebles es podien preguntar: com pot acabar d’aquesta manera -«entregat en mans dels homes»? No s’acaba d’entendre aquest contrast tan feridor! Només ens interessa l’èxit i el triomf; no el fracàs. Però l’amor no és cec, sinó lúcid. És un amor que discerneix. I preguntar, en aquest cas, hauria volgut dir: comprometre’s. Adonar-se del camí que hom vol emprendre per tal de seguir-lo més conscientment. A més, mentre feia miracles i prodigis, Jesús apareix com el Senyor, que pren la iniciativa i de Qui tothom depèn. «Entregat», en canvi, es troba en mans d’altri, que poden disposar d’Ell. En la tercera setmana dels Exercicis, dedicada a contemplar la passió, sant Ignasi ens demana el que estem disposats, no només a fer pel Crist, sinó a patir per Ell. I no es tracta, ni de bon tros, d’un patiment morbós. De fet, la pregunta es podria transformar en aquests termes: fins on estem disposats a acollir l’acció de Déu en nosaltres. O: demanar-nos, no el que estem disposats a fer nosaltres, sinó el que li deixem fer a Ell en nosaltres. Que l’Esperit ens ajudi a saber el que hem de fer -quan cal fer- i a acollir l’acció de Déu en nosaltres -quan sigui l’hora d’acollir.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: