PARAULA DE DÉUDimarts 29 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 9, 51-56

Quan es complien els dies en què Jesús havia de ser endut al cel, resolgué de fer camí cap a Jerusalem. Va enviar missatgers davant seu, i ells, tot caminant, entraren en un poble de samaritans per preparar la seva arribada. Però no el volgueren acollir, perquè ell s’encaminava a Jerusalem.

En veure-ho, els deixebles Jaume i Joan van dir-li:

-Senyor, ¿vols que diguem que baixi foc del cel i els consumeixi?

Però Jesús es va girar i els renyà. I se n’anaren en un altre poble.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús renya Jaume i Joan. No saben de quin esperit son. Volen imitar Elies, volen que Déu es manifesti enfadat, venjador, potent. Així ells es sentiran potents i forts. No comprenen el dolor de Déu en veure la lluita dels homes per defensar l’honor de Déu o la veritat de Déu.

• Quantes denominacions religioses, quantes nomenclatures cristianes, quan només hi ha un Déu i Pare de Jesucrist i de tots els homes i dones.

• Diuen que, quan els islamistes de l’atemptat de les Rambles van arribar al cel, pensaven que Déu celebraria el seu sacrifici en honor d’Ell. Però quan van mirar-lo cara a cara van veure els seus ulls plens de llàgrimes.

• No havien comprés el tarannà de Déu.

• Déu no necessita que ningú defensi el seu honor, ni la seva veritat. Ell és el qui és, va dir a Moisès.

• Quantes vegades nosaltres fem plorar Déu! Senyor, impregna’ns del teu esperit d’amor, que fa superar totes les divisions ètniques, polítiques i religioses. Que el teu amor ens faci constructors d’un món no violent, just, en pau i amor per tots els germans, fills d’un mateix Pare.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: