ESCRIT DEL BLOCDimecres 29 de Setembre 2021

El paquet de galetes

Una senyora que havia de viatjar a una ciutat propera va arribar a l’estació de tren, on li van informar que aquest es retardaria aproximadament una hora. Molesta, la senyora va comprar una revista, un paquet de galetes i una ampolla d’aigua. Busco una banca i es va asseure a esperar.

Mentre mirava la revista, un jove es va asseure al seu costat i va començar a llegir el diari. Sense dir una sola paraula, va estirar la mà, va prendre el paquet de galetes, el va obrir i va començar a menjar. La senyora es va molestar; no volia ser grollera però tampoc permetria que un estrany es mengés el seu menjar. Així que, amb un gest exagerat, va prendre el paquet, va treure una galeta i se la va menjar mirant a el jove amb enuig. El jove, tranquil, va respondre prenent una altra galeta, i somrient-li a la senyora, se la va menjar. La senyora no podia creure-ho. Furiosa, va prendre una altra galeta, i amb visibles mostres d’enuig, se la va menjar mirant-lo fixament.

El diàleg de mirades de nosa i somriures continuar entre galeta i galeta. La senyora estava cada vegada més irritada i el jove cada vegada més somrient. Finalment, ella va notar que només quedava una galeta. Amb paciència, el jove prenc la galeta i la va partir en dos. Amb un gest amable, li va donar la meitat a la seva companya de dinar.

-Gràcies! -va respondre, arrabassant-li la galeta a el jove.

Finalment, el tren va arribar a l’estació. La senyora es va aixecar furiosa i va pujar a l’vagó. Des de la finestra, va veure que el jove continuava assegut a l’andana i va pensar «Què insolent i mal educat. Quina serà del nostre món a càrrec d’aquesta generació tan grollera! «.

Tot d’una va sentir molta set pel disgust. Va obrir la seva bossa per treure l’ampolla d’aigua i es va quedar estupefacta quan va trobar-hi el seu paquet de galetes intacte. Tot aquest temps, ¡el jove li va estar compartint les seves galetes! Entristida, la senyora va voler tornar per demanar-li disculpes però el tren ja havia partit.

Moraleja: Quantes vegades els nostres prejudicis i decisions precipitades ens fan cometre errors i menysprear els altres? La nostra desconfiança fa que jutgem a altres persones, catalogant en estereotips o col·locant-dins idees preconcebudes i allunyades de la realitat. En general, ens inquietem per successos que no són reals i ens atormentamos amb problemes que potser mai ocorrin.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: