PARAULA DE DÉUDijous 30 de Setembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 10,1-12

El Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. Els deia:

–La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l’amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa, digueu primer: «Pau en aquesta casa.» Si allí hi ha algú que n’és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d’ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa.

»Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: «El Regne de Déu és a prop vostre.» Però si entreu en una població i no us acullen, sortiu a les places i digueu: «Fins i tot la pols del vostre poble que se’ns ha encastat als peus, ens l’espolsem i us la deixem. Però sapigueu això: el Regne de Déu és a prop!» Us asseguro que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma que per a aquella població.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La festa de St. Jeroni ens ofereix el text de la missió dels 72 deixebles que només tenim en l’evangeli de Lluc. Sembla que sigui un homenatge a aquest gran estudiós de la Bíblia que ens va llegar la versió llatina de la Bíblia que, de fet, fins al segle XX va ser el text que vam llegir els cristians europeus. Això val la pena recordar-ho ara que tenim accés a tantes traduccions dels llibres de la Bíblia a les llengües de tants països no solament europeus sinó de tota la terra. La versió del sermó de Jesús als 72 deixebles no ofereix novetats importants respecte dels discursos de Jesús als deixebles-apòstols que ens ofereixen Mt, Mc i el mateix Lluc. Però el fet de presentar una segona missió d’altres servidors de la paraula, ens ha de fer reflexionar sobre un fet prou palès. Lluc, que va recollir tota la informació que va poder per a donar-nos una primera historia dels anys del naixement del cristianisme, era ben conscient que els que varen proclamar la bona nova de Jesús van ser molts més que els dotze deixebles-apòstols. L’escena de l’evangeli d’avui sembla que justifica la presencia de molts altres missioners cristians. Potser avui podríem llegir la fundació de la comunitat d’Antioquia de Síria que ens narra Lluc en els Fets dels Apòstols 11,19-29. Perquè va a ser a Antioquia de Síria on els seguidors de Jesús van ser anomenats cristians per primera vegada, un nom extraordinàriament significatiu, que subratlla al màxim la centralitat de Jesús en la predicació dels primers anys del cristianisme. Avui potser ha perdut l’encís que deuria tenir al començament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: