ESCRIT DEL BLOCDissabte 2 d’Octubre 2021

Angels Custodis

En la Bíblia la paraula Àngel significa «Missatger», un esperit puríssim que està a prop de Déu per adorar-lo, i complir les seves ordres i portar els seus missatges als éssers humans.

Al segle II el gran savi Orígens assenyalava que «els cristians creiem que a cada un ens designa Déu un àngel perquè ens guiï i protegeixi».

En el Nou Testament és tan viva la creença que cada un té un àngel custodi, que quan Sant Pere a l’ésser tret de la presó arriba a trucar a la porta de la casa on estan reunits els deixebles de Jesús, ells creuen a del principi, que no és Pere en persona i exclamen: «Serà el seu àngel» (Fets 12, 15).

L’any 800 se celebrava a Anglaterra una festa als Àngels de la Guarda i des de l’any 1111 hi ha una oració molt famosa a l’Àngel de la Guarda. Diu així: «Àngel de el Senyor, que per ordre del seu piadosa providència ets el meu guardià, custódiame en aquest dia (o en aquesta nit) il·lumina el meu enteniment, dirigeix els meus afectes, governa els meus sentiments, perquè mai ofengui a Déu Senyor. Amen .

I en l’any 1608 el Summe Pontífex va estendre a tota l’Església universal la festa dels Àngels Custodis i la va col·locar el dia 2 d’octubre.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: