ESCRIT DEL BLOC Diumenge 3 d’Octubre 2021

DE QUIN COS PARLEM ?

A mida que la classe anava avençant el Ricard s’anava posant nerviós. El professor estava parlant de l’Eucaristia i comentava els textos de Sant Joan sobre menjar la carn i beure la sang de Jesús. Els texts són clars, concrets i directes. 
Ara el professor deia que hi ha dues interpretacions, la simbòlica i la no simbòlica, es a dir, la realista objectiva; i que per ell era aquesta darrera la que el text volia comunicar. Menjar el Cos del Crist. És verdadera-ment el Cos del Crist. 
El Ricard, neguitós, aixeca la ma i pregunta: “ De quin cos parlem?” El professor diu: Parlem del Cos actual del Crist, el glorificat, evidentment.
Aquesta resposta immediatament asserena l’esperit del Ricard. Cos glorificat, és clar, l’únic cos real de Jesucrist des de la Pasqua fins a la fi dels temps. És el seu, en la situació gloriosa definitiva, el que es va manifestar a Maria Magdalena i als apòstols, la mateixa persona.

Cada nit en el seminari es celebra l’Eucaristia abans de sopar. Avui el Ricard des de la classe del matí ha viscut interiorment una certa moguda espiritual, centrada en l’aclariment que li ha fet el professor. Un sentiment especial. De fet en l’Eucaristia Jesús se’ns dona totalment, glorificat, portant els senyals de la seva passió. És una unió molt especial, un do, una comunió interpersonal, una abraçada, un enfortiment i trobada. 
Tot plegat ha fet que el Ricard visqués l’Eucaristia d’una manera diferent començant per l’acte de contrició i el perdó, les lectures de la Paraula, l’homilia curta i directa, l’oferiment, el memorial de la Cena del Senyor, la seva presència real i la comunió, com a donació d’Ell a cadascú i a tots. Ha acabat en una acció de gràcies especial, molt especial per cert.

Quin és el Cos de Crist que rebem? El glorificat.

Val la pena pensar-ho una mica, adonar-se del seu significat d’amor, agrair el gest que des de nosaltres tendeix a estendre arreu la caritat, solidaritat, respecta, justícia, llibertat i alegria.
Una darrera nota important: Jesucrist no ens deixa, és permanent en nosaltres, dia a dia, en tots i en cadascú, La nostra història la vivim junts.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: