PARAULA DE DÉUDilluns 4 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Lluc 10, 25-37

Un mestre de la Llei es va aixecar i, per posar a prova Jesús, li va fer aquesta pregunta:

– Mestre, què haig de fer per a posseir la vida eterna?

Jesús li digué:

– Què hi ha escrit en la Llei? Què hi llegeixes?

Ell va respondre:

– Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb totes les forces i amb tot el pensament, i estima els altres com a tu mateix.

Jesús li digué:

– Has respost bé: fes això i viuràs.

Però ell, amb ganes de justificar-se, preguntà a Jesús:

– I qui són els altres que haig d’estimar?

Jesús va contestar dient:

– Un home baixava de Jerusalem a Jericó i va caure en mans d’uns bandolers, que el despullaren, l’apallissaren i se n’anaren deixant-lo mig mort. Casualment baixava per aquell camí un sacerdot; quan el veié, passà de llarg per l’altra banda. Igualment un levita arribà en aquell indret; veié l’home i passà de llarg per l’altra banda.

Però un samarità que anava de viatge va arribar prop d’ell, el veié i se’n compadí. S’hi acostà, li amorosí les ferides amb oli i vi i les hi embenà; després el pujà a la seva pròpia cavalcadura, el dugué a l’hostal i se’n va ocupar. L’endemà va treure’s dos denaris i els va donar a l’hostaler dient-li:

– Ocupa’t d’ell i, quan jo torni a passar, et pagaré les despeses que facis de més.

Quin d’aquests tres et sembla que es va comportar com a proïsme de l’home que va caure en mans dels bandolers?

Ell respongué:

– El qui el va tractar amb amor.

Llavors Jesús li digué:

– Vés, i tu fes igual.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui és dia de donar gràcies pel do de la vida de Sant Francesc a l’Església i al món. La seva mirada a la Creació és una mirada agraïda, plena d’oportunitats, valorant allò petit com a reflex autèntic de la magnificència de Déu.

• L’Evangeli d’avui ens posa al davant una de les paràboles més famoses de l’Evangeli: la paràbola del Bon Samarità. Us proposo una lectura ecològica de la mateixa:

• – L’ús i abús de la creació és una manifestació més de l’abús cap a les persones. La creixent sensibilitat que l’Església està tenint de la cura de la casa comuna com un signe dels temps, és una crida a veure tot el que ens envolta com un do de Déu. Viure des de l’agraiment i agraïdament és una petició que avui som invitats a fer.

• – El respecte cap a l’entorn genera cercles virtuosos: no sols perquè dóna exemple, sinó perquè en respectar els dons que Déu ens posa a l’abast permet que altres se’n puguin beneficiar. El respecte per la natura és, doncs, una de les maneres com s’expressa la veritable fraternitat.

• Podem fer un col·loqui davant de Crist posat en Creu, encomanant aquelles realitats crucificades, de persones i natura. Que no passem de llarg davant la realitat que ens crida sinó que sentim la crida de Déu a responsabilitzar-nos a tenir cura de la seva Creació. Que Sant Francesc d’Assís ens hi ajudi.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: