ESCRIT DEL BLOCDimarts 5 d’octubre 2021

Quina serà la professió del futur?

El futur està per escriure … l’escrivim plegats?

A la pregunta que, a tots i a totes, més d’un cop ens han fet quan érem petits: ‘I tu, què vols ser de gran?’, fins ara les respostes que es podien sentir eren metge, bomber, actor, futbolista, mestre, o fins i tot astronauta en el cas dels nens i nenes més aventurers.

Però, aturem-nos un moment a pensar quines serien les respostes d’ara … Evidentment seguiran havent-hi professions similars en un futur, però hi haurà professions que ni tan sols ara som capaços d’imaginar. De fet, prop del 75% de les professions del futur no existeixen. És a dir, tres de cada quatre carreres que s’estudien a les universitats podrien quedar desfasades d’aquí uns anys.

No sabem quines seran les professions dels nostres fills però sí que sabem que la tecnologia jugarà un paper molt important.  Cada dia sentim a parlar dels canvis que comporten les noves tecnologies i l’impacte que la robotització tindrà en el mercat laboral.

Si no sabem quines seran les professions, com podem formar els futurs treballadors? Com els podem preparar per un món de canvi constant, un món tecnològic?

Les empreses més innovadores es barallaran pels joves creatius, proactius i amb una bona formació digital. Conèixer i controlar les noves tecnologies aviat serà imprescindible per adaptar-se als nous entorns de treball. Uns treballs de canvis constant i amb una alta diversitat de tasques.

En un món de canvi constant serà vital la formació contínua per part dels treballadors per continuar sent competitius. Així doncs, ens cal fomentar les competències i les habilitats tecnològiques. La mobilitat laboral augmentarà la competència, i només aquells que es mantinguin actualitzats i sàpiguen adaptar-se bé als canvis aconseguiran progressar en la seva carrera professional.

Ara bé, caldrà plantejar-se un canvi de paradigma en la formació dels futurs professionals, tendint a un model holístic / multidisciplinari, en el que es deixin enrere models en el que es prima la especialització en contra del coneixement global. Caldrà un enfocament formatiu en el que es puguin combinar la tecnologia i l’humanisme, formant professionals capaços de resoldre problemes a partir del pensament crític, la creativitat, l’empatia o la intel·ligència emocional. Hem de tendir a un futur en el que es valorin més les actituds i aptituds que la capacitat estrictament tècnica.

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: