PARAULA DE DÉU Dimecres 6 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Lluc 11,1-4

Una vegada, Jesús pregava en un cert indret. Quan hagué acabat, un dels deixebles li digué:

–Senyor, ensenya’ns a pregar, tal com Joan en va ensenyar als seus deixebles.

Ell els digué:

–Quan pregueu, digueu:

Pare,

santifica el teu nom,

vingui el teu Regne.

Dóna’ns cada dia

el pa que necessitem;

perdona els nostres pecats,

que nosaltres també perdonem

tots els qui ens han ofès,

i no permetis

que caiguem en la temptació.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús prega sovint…, i els deixebles no se’n surten, i nosaltres tampoc. Avui se’ns proposa pregar el mateix que Jesús: que els desigs que surten del cor de Jesús, surtin avui també del nostre. Nosaltres l’assaborim, a poc a poc, aquestes paraules que sortiren del cor i dels llavis de Jesús.

• a) Jesús s’adreçava a Déu com a “Pare” i es mostrava absolutament proper al Pare de qui se sap el Fill. Amb un to cordial i familiar que li permet donar-li l’apel·latiu “carinyós” Abbà. Així és com cal adreçar-se a Déu.

• b) Dos desigs primordials: “santifica el teu Nom, vingui el teu Regne”. Que Déu sigui honorat, que la seva voluntat (el Regne) estigui entre nosaltres. Déu és honorat quan l’home esdevé realment home, i per tant imatge de Déu. Aquest dos desigs són els primers que surten del cor de Jesús.

• c) Tres peticions: “el pa, la reconciliació, no ésser engolit pels paranys i dificultats”. El “pa” és el de la taula i tota mena de dons materials que necessitem, el pa que hem de compartir (contra la temptació d’acumular). El “perdó”, la reconciliació, és el profund desig del nostre cor, quan descobrim que no està reconciliat (ni amb ell mateix, ni amb els altres, ni amb Déu). Les “dificultats”, els paranys (les temptacions) que tot el dia ens envolten i que tan sovint ens fan marrar el camí.

• Tot i que som nosaltres mateixos qui hem de fer pel pa, la reconciliació i la superació de les dificultats, ens agrada demanar-ho al nostre Abbà, com ho fa l’infant, sabent que, al capdavall, tot ho rebem d’ell.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: