PARAULA DE DÉU Divendres 8 d’Octubre 2021.

Paraula de Déu

Lluc 11,15-26

Després que Jesús hagué tret un dimoni, alguns alguns de la gent digueren:

–Aquest treu els dimonis pel poder de Beelzebul, el príncep dels dimonis.

D’altres, per posar-lo a prova, li demanaven un senyal del cel. Però ell, que coneixia els seus pensaments, els digué:

–Tot reialme que es divideix i lluita contra si mateix, va a la ruïna, i les famílies s’ataquen les unes a les altres. Si Satanàs està dividit i lluita contra si mateix, com podrà durar el seu reialme? Vosaltres dieu que trec els dimonis pel poder de Beelzebul. Però, si jo trec els dimonis pel poder de Beelzebul, amb quin poder els treuen els vostres seguidors? Per això ells mateixos seran els vostres jutges. Ara bé, si jo trec els dimonis pel poder de Déu, és que ha arribat a vosaltres el Regne de Déu.

»Quan un que és fort i va ben armat guarda casa seva, els seus béns estan segurs. Però si l’ataca i el venç un altre de més fort, li pren les armes que li donaven confiança i reparteix el seu botí.

»Qui no està amb mi, està contra mi. Qui amb mi no recull, escampa.

»L’esperit maligne, quan surt d’un home, vaga pels llocs erms buscant repòs. I com que no en troba, es diu: «Me’n tornaré a casa meva, d’on he sortit.» Hi arriba i la troba escombrada i endreçada. Llavors se’n va a buscar altres set esperits pitjors que ell, entren en aquell home i s’hi queden. Al final, l’estat d’aquell home és pitjor que abans.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• És la pregunta cabdal. En nom de qui fa, parla, diu, predica Jesús? Quin és el seu referent? Cap a on porta i orienta els seus seguidors?

• El creient n’està vitalment cert que apropar-se a Jesús és conèixer i experimentar, íntimament, Déu com a Pare. És contagiar-se de la manera de ser del Pare pel seguiment empàtic de Jesús…

• El no creient veu en Jesús un impostor o, en el millor dels casos, un home amb una ètica i enfocament de la vida molt digne i envejable.

• L’enfocament ètic de la vida em constitueix en bona persona però, no necessàriament, en seguidor de Jesús.

• Si veritablement Jesús viu i actua en nom de Déu, és que el Regne de Déu ja el tenim entre nosaltres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: