ESCRIT DEL BLOCDimarts 12 d’Octubre 2021

Aquesta és la història de la Verge del Pilar, primera aparició mariana de tots els temps

D’acord a una antiga tradició, l’apòstol Sant Jaume va arribar a la península hispànica (Espanya) per predicar l’Evangeli i allà la Mare de Déu se li va aparèixer de peu, a sobre d’un pilar. Aquest és l’origen d’una de les advocacions més esteses i boniques que hi ha a l’Església: La nostra Senyora del Pilar, la Festa se celebra cada 12 d’octubre.

Al voltant de l’any 40 de l’era cristiana, Sant Jaume, en una nit d’oració a la vora del riu Ebre, va veure la Mare de Jesús. Ella li va demanar que se li edifiqui un temple dedicat al seu nom, i que l’altar fos col·locat al costat de l’pilar.

Aquest lloc romandrà fins a la fi de el món perquè la virtut de Déu obri portents i meravelles per la meva intercessió amb aquells que implorin la meva ajuda», li va dir la Mare de Déu a l’Apòstol Sant Jaume. Després de l’aparició, Sant Jaume i els seus deixebles van començar la construcció de la capella, a l’interior roman la columna, i van començar a referir-se a la Mare de Déu amb el nom de «Santa Maria del Pilar». Aquesta capella és el primer temple del món dedicat a la Mare de Déu.

El pas dels segles testifica el compliment del que s’ha dit per la Mare de Déu a l’Apòstol Sant Jaume. Ni les guerres, ni les invasions, ni les bombes llançades durant la Guerra Civil espanyola han pogut alterar el lloc.

Amèrica, evangelitzada per missioners espanyols, ha estat constituïda en la seva identitat catòlica sota la protecció de la Mare de Déu del Pilar, protectora dels que van arribar a les seves terres amb el propòsit d’anunciar Crist. Per això, Sant Joan Pau II, el 1984, va reconèixer a la Mare de Déu del Pilar com «Patrona de la hispanitat».

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: