PARAULA DE DÉU Dimecres 13 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Lluc 11,42-46

Jesús va dir:

»Ai de vosaltres, fariseus, que pagueu el delme de la menta, de la ruda i de qualsevol llegum, però deixeu de banda la justícia i l’amor de Déu! Havíeu de complir això, sense passar per alt allò altre.

»Ai de vosaltres, fariseus, que us agrada d’ocupar els primers seients a les sinagogues i que la gent us saludi a les places!

»Ai de vosaltres, que sou com sepulcres que no es veuen, i la gent, sense saber-ho, hi passa pel damunt!

Un mestre de la Llei li digué:

–Mestre, amb això que dius ens ofens també a nosaltres.

Jesús respongué:

–Ai de vosaltres també, mestres de la Llei, que feu portar a la gent càrregues insuportables, però vosaltres no les toqueu ni amb un sol dit!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli d’avui comença amb aquesta amonestació de Jesús als fariseus dient-los que l’estricta fidelitat en el compliment de les coses menudes de la Llei els ha fet oblidar el més important: estimar de tot cor el Senyor i els germans; aleshores aquells petits detalls seran una delicada expressió d’aquell amor; han invertit l’ordre del que és fonamental i el que és accidental. I aquesta realitat crec que segueix passant al nostre temps amb els diferents grups que existeixen a l’Església i que, sens dubte, constitueixen una gran riquesa d’espiritualitat. Una persona amb un determinat carisma funda una associació per ajudar els seus membres en el peregrinar en busca de la Veritat, que és el Senyor. En aquell moment dóna unes normes que li semblen oportunes per tal d’aconseguir aquesta finalitat. Ara bé, passa el temps, les circumstàncies canvien, i potser aquelles normes han perdut sentit. Als membres d’aquell grup, per una fidelitat cega al seu fundador els costarà molt de canviar les normes secundàries, encara que actualment siguin un destorb per assolir la finalitat fundacional.

• I això comporta encara una situació eclesial més greu. Si cadascun dels grups fa el mateix amb el seu fundador i pensa que les normes que ell va dictaminar són absolutament intocables, passa que tots plegats oblidem l’única realitat fonamental i intocable: que tots, per un camí o per un altre, el que procurem és acostar-nos al Senyor. I en comptes de mirar cap a aquest ideal, ens dediquem a valorar els avantatges del nostre camí i a menystenir els altres camins i a discutir-nos per les coses petites, en comptes d’ajudar-nos mútuament en el peregrinar que ens porta al Pare de tots. De l’evangeli d’avui en podríem concloure que la necessitat d’ecumenisme s’estén a molts nivells.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: