PARAULA DE DÉU Divendres 15 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué:

–T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t’ha plagut de fer-ho.

»El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar.

»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Teresa de Cepeda i Ahumada (Àvila, 1515, Alba de Tormes 1582) és una de les figures místiques i literàries més rellevants de tots els temps. Fundadora de l’orde de les Carmelites Descalces va ser juntament amb Sant Joan de la Creu, impulsora d’una profunda renovació dels valors de la vida religiosa. Quan t’adones de la seva grandesa d’ànim, has de donar gràcies per la seva aparició en la història, com la de sant Benet, Sant Francesc d’Assis, sant Ignasi de Loiola. I tants d’altres que han vingut impulsats per la força de l’Esperit per donar testimoni del que vol dir seguir l’Evangeli i Jesús, des de carismes ben diferents, aquells que fan que l’Església sigui un bosc d’arbres diferents, il•luminats per la llum de la veritat i l’amor, de l’Esperit de Déu..

• Si hi ha alguna característica pròpia de santa Teresa és el seu seny humà i cristià per saber trobar enmig de tantes dificultats, la voluntat de Déu. Passà per tota mena de vicissituds i crisis, de salut, de pregària, de calúmnies, de perills espirituals, de repugnància (durant 18 anys !) per viure una vida de pregària. Les seves experiències místiques són fruit de l’autenticitat, ella que sabia discernir el que és real del que és subjectiu i sospitós d’espiritualitats desequilibrades en aquells temps tancats, foscos i ambigus. Però el geni de Teresa va dissipar totes les boires, fins a arribar a la Llum del rostre de Jesús.

• Portant una vida molt activa (fundant i reformant comunitats religioses) i alhora contemplativa, és un veritable exemple “modern” de com buscar i trobar Déu en totes les coses. I tot des d’una manera senzilla, espontània i evangèlica de fer les coses. Per això se l’hi escau tan bé l’Evangeli d’avui, quan Jesús dóna gràcies perquè el Pare es digna de revelar-se als petits i humils de cor.

• Enmig d’una producció literària immensa, recomanem per començar a gaudir de la seva entranyable riquesa humana, el “Libro de la Vida”, autobiogràfic, que destil•la humanisme i sinceritat. I qui vulgui endinsar-se en la seva “fortalesa espiritual”, que segueixi per altres llibres…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: