PARAULA DE DÉU Diumenge 17 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Marc 10, 35-45

Jaume i Joan, els fills de Zebedeu, s’acosten a Jesús i li diuen:

– Mestre, voldríem que ens concedissis el que et demanarem.

Jesús els preguntà:

– Què voleu que faci per vosaltres?

Ells li respongueren:

– Concedeix-nos de seure amb tu a la teva glòria l’un a la teva dreta i l’altre a la teva esquerra.

Jesús els contestà:

– No sabeu què demaneu. ¿Podeu beure la copa que jo beuré o ser batejats amb el baptisme amb què jo seré batejat?

Ells li respongueren:

– Sí que podem.

Jesús els digué:

– Prou que beureu la copa que jo beuré i sereu batejats amb el baptisme amb què jo seré batejat; però seure a la meva dreta o a la meva esquerra, no sóc jo qui ho ha de concedir: hi seuran aquells per a qui Déu ho ha preparat.

Quan els altres deu ho sentiren, es van indignar contra Jaume i Joan. Jesús els cridà i els digué:

– Ja sabeu que els qui figuren com a governants de les nacions les dominen com si en fossin amos, i que els grans personatges les mantenen sota el seu poder. Però entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer, que es faci l’esclau de tots; com el Fill de l’home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La nostra relació d’amic, d’enamorat amb Jesús ens permet confiar-li les nostres preocupacions i desitjos. Ell sempre ens escolta amb un tracte personal i únic i ens dona una resposta. La resposta ve de Déu, ens cal escoltar-la amb el cor i pregar-la perquè plena d’amor ens mostra la seva voluntat, el que ens portarà a glorificar-lo.

• La passió per Jesús ens fa anhelar la seva proximitat, restar al seu costat. Com podem demanar una posició a la dreta o a l’esquerra d’Ell en la seva glòria? Posar límits, delimitar espais, imaginar posicionaments a la seva glòria? No serà esdevenir U amb Ell? La nostra raó humana no és capaç d’imaginar-ho, tot i que en certs moments de la vida ens és donat intuir aquesta plenitud.

• El Mestre ens dona les pistes per assolir el nostre desig. Amb respecte i estimació, sense enfosquir la il·lusió ens respon: cal seguir-lo, fer de la seva vida la nostra vida amb ell, donar-nos plenament acceptant dificultats i riscos.

• Per estar al seu costat en aquesta vida, tan a prop com desitgem i pel temps que vulguem, cal fer-nos servidors, posar-nos als peus de tots, i en ells el trobarem.

• Bojament enamorats i sentint-nos especials, ens apropem a Ell, ens donem amorosament, el servim, l’estimem, el consolem, ens solidaritzem amb les seves dificultats i menyspreus. És a Ell a qui ens oferim; l’abracem, el besem, sentim les seves mans entre les nostres i la seva mirada clara i profunda que il·lumina el nostre cor.

• Ens oferim buidant-nos i Tu, Senyor, ens omples i vas posseint-nos; és el què el nostre cor humà és capaç de sentir i acollir en l’esdevenir de la vida fins a romandre plenament amb TU per sempre en la teva glòria.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: