ESCRIT DEL BLOCDijous 21 d’Octubre 2021

“Les persones necessitem silenci”

Silenci, definit al diccionari com el fet de no parlar, de callar. En contextos d’espiritualitat i en nombroses tradicions religioses, però, el silenci és quelcom més que no produir soroll. Què és, doncs, el silenci? Per què serveix i per què sembla qua avui tothom necessita silenci? La primera sessió del club de lectura ‘Amb fe de llibres’ d’aquest curs ha comentat el llibre editat per Viena Edicions Les claus del silenci. L’art de viure, de la documentalista, filòloga i doctora en humanitats Teresa Guardans. 

► Podeu recuperar la conversa aquí.

El silenci és quelcom més que no parlar i no produir sons ni soroll. És quelcom que pacifica, que transporta fins al més profund d’un mateix, que ens convida a abandonar l’ego per poder passar a l’acció a través del silenci. Un concepte complex, profund, i estudiat per diferents autors al llarg de la història. Guardans dedica al silenci 170 pàgines en format llibre. Un llibre àgil, ben narrat i descriptiu que transporta al llarg de vuit capítols pels passos necessaris que calen per comprendre el silenci.

Al llarg del llibre l’autora també proposa uns exercicis de pràctica silenciosa. Una pràctica que «no tan sols va lligada a la tradició espiritual oriental» sinó que és present en nombroses tradicions religioses i on les figures i llibres de referència de cadascuna d’elles en parlen sovint. 

Un silenci «necessari per a tothom», que malgrat ser actualment el fil conductor de nombroses activitats, recessos i propostes d’oci per a molta gent no suposa mai «fugir de res». 

Txell Feixas. Per Catalunya Religió. Dll, 11/10/2021

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: