PARAULA DE DÉUDijous 21 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Lluc 12,49-53

Jesús va dir als seus deixebles:

He vingut a calar foc a la terra, i com voldria que ja estigués encesa! Haig de rebre un baptisme, i com desitjo que això es compleixi! ¿Us penseu que he vingut a portar la pau a la terra? Us asseguro que no. He vingut a portar-hi divisió. D’ara endavant els cinc membres d’una família estaran dividits entre ells: tres contra dos i dos contra tres. Es dividiran el pare contra el fill, i el fill contra el pare; la mare contra la filla, i la filla contra la mare; la sogra contra la nora, i la nora contra la sogra.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Si agafem aquest breu relat al peu de la lletra i fora de context, ens pot donar la impressió de trobar-nos davant un Déu colèric i amenaçador.

• Però, si abans hem llegit el capítol sencer de Lluc, veurem que l’evangelista en la seva narració mostra com Jesús -mitjançant el seu llenguatge amb paràboles-, està fent un seguit d’observacions, advertències, invitacions i recomanacions sobre com han de comportar-se els seus seguidors.

• La confiança en Déu i en la seva Providència ha de ser un dels pilars principals dels creients.

• Però deixar-se portar per les mans de Déu no és gens fàcil. Habitualment volem fer la nostra i, si podem, defugim els conflictes quan toca defensar situacions d’injustícia.

• Quan Jesús denuncia aquestes “infraccions”, no es talla un pèl, no va amb “floretes” i es mostra contundent com veiem en aquest passatge evangèlic.

• La defensa del Regne de Déu, de les seves criatures, del seu ecosistema demana molt coratge.

• El Papa Francesc acaba de presentar la encíclica “Fratelli Tutti”. En ella el Sant Pare anhela que en aquesta època que ens toca viure, reconeguem la dignitat de cada persona humana i treballem pel seu desig: que entre tots puguem fer un món més fratern i just.

• Puc demanar a Déu en aquest moment de pregària sumar-me a aquestes intencions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: