PARAULA DE DÉU Divendres 22 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Lluc 12, 54-59

Jesús deia a la gent:

– Quan veieu pujar un núvol cap a ponent, dieu tot seguit: «Ve pluja», i la pluja arriba. I quan bufa el vent de migjorn, dieu: «Farà calor», i en fa. Hipòcrites! Vosaltres sabeu entendre l’aspecte de la terra i del cel, ¿i no sabeu entendre en quin temps esteu vivint?

Per què no discerniu vosaltres mateixos allò que convé fer? Mentre vas a presentar-te al magistrat amb el qui et vol denunciar, procura d’arribar a un acord amb ell, no sigui cas que et porti per força davant el jutge, i el jutge et posi en mans de l’oficial, i l’oficial et tanqui a la presó. T’asseguro que, un cop allà, no en sortiràs que no hagis pagat fins l’últim cèntim.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Són fascinants els exemples que posa Jesús per evidenciar i denunciar diferents situacions. En aquest cas, posa en qüestió la nostra capacitat d’entesa. Per certs aspectes que ens interessen, raonem, si cal vehementment. En canvi en allò que ens importa poc, el nivell d’implicació frega moltes vegades la indiferència o fins i tot el menyspreu.

• Vet aquí un punt per a poder reflexionar i discernir en aquesta estona de pregària. Com responc davant d’aquest mirall què Jesús em presenta?

• Discernir, verb molt “jesuític”. Els EE de Sant Ignasi ens conviden constantment a fer ús d’aquesta capacitat per tractar de buscar, trobar i dirigir les nostres intencions, accions i operacions segons la voluntat de Déu. Integrar aquesta capacitat en la meva vida diària només és possible a base d’un gran entrenament.

• L’oració i l’examen del dia poden facilitar aquest entrenament. Cal no defallir i adquirir una constància com els bons esportistes.

• Ara mateix, estic pregant. Dono gràcies per aquest instant en el què puc compartir els meus pensaments amb aquesta Presència que sempre m’acompanya. Demano lucidesa i confio en les seves mans aquesta nova jornada de la meva vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: