PARAULA DE DÉUDissabte 23 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Lluc 13,1-9

Per aquell temps, alguns dels presents explicaren a Jesús el cas d’uns galileus, com Pilat havia barrejat la sang d’ells amb la dels sacrificis que oferien. Jesús els respongué:

–¿Us penseu que aquells galileus van morir així perquè eren més pecadors que tots els altres galileus? Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu igual. I aquelles divuit persones que van morir a Siloè quan la torre els va caure al damunt, ¿us penseu que eren més culpables que tots els altres habitants de Jerusalem? Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu de la mateixa manera.

I els digué aquesta paràbola:

–Un home tenia una figuera plantada a la seva vinya. Va anar a buscar-hi fruit i no n’hi trobà. Llavors digué al qui li menava la vinya:

»–Mira, fa tres anys que vinc a buscar fruit en aquesta figuera i no n’hi trobo. Talla-la. Per què ha d’ocupar la terra inútilment?

»Ell li respongué:

»–Senyor, deixa-la encara aquest any. La cavaré tot al voltant i hi tiraré fems, a veure si dóna fruit d’ara endavant. Si no, fes-la

tallar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Quantes vegades els no creients ens fan preguntes per tal que justifiquem des de la nostra fe el dolor del món (“si hi ha un déu, com pot permetre els desastres naturals, les víctimes de les guerres i el terrorisme, les persecucions de cristians a Irak, a Egipte i a altres llocs, les migracions desesperades, etc., etc., etc.?”)

• I quantes vegades (siguem sincers) ens les fem a nosaltres mateixos en moments de feblesa. I com ens costa trobar respostes! En el passatge d’avui és Jesús a qui interroguen alguns però Ell els reprèn una mica i va al gra: la conversió.

• Som precisament nosaltres qui a través de la conversió veritable podem millorar aquest món nostre. Si no treballem de valent per fer possible la justícia i la dignitat de les persones des de la MISERICÒRDIA, serem com figueres estèrils i sense fruit. No perdem l’esperança de fructificar. Però posem-nos-hi ara mateix, per què tenim una garantía que no caduca mai: El Senyor, el bon hortolà, ens sostindrà i ens nodrirà amb AIGUA VIVA des de l’alba fins la fosca nit .

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: