PARAULA DE DÉU Diumenge 24 Octubre 2021

Paraula de Déu

Marc 10, 46-52

Arribaren a Jericó. Quan Jesús en sortí amb els deixebles i molta gent, el fill de Timeu, Bartimeu, cec i captaire, s’estava assegut vora el camí. Va sentir dir que passava Jesús de Natzaret i començà a cridar:

– Fill de David, Jesús, tingues pietat de mi!

Tothom el renyava perquè callés, però ell cridava encara més fort:

– Fill de David, tingues pietat de mi!

Jesús s’aturà i digué:

– Crideu-lo.

Ells van cridar el cec dient-li:

– Coratge! Aixeca’t, que et crida.

Ell llançà el mantell, es posà dret d’una revolada i se’n va anar cap a Jesús. Jesús li preguntà:

– Què vols que faci per tu?

El cec respongué:

– Rabuni, fes que hi vegi.

Jesús li digué:

– Vés, la teva fe t’ha salvat.

A l’instant hi veié i el seguia camí enllà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El que m‘ensenya el bo de Bartimeu és que fins a les situacions de vulnerabilitat més extremes, cal ser lliures del tot per tal d’assolir allò que desitgem.

• Així ho va fer ell, que llençà la capa, la seva única possessió, l’únic que li donava aixopluc i seguretat per fer el salt que l’apropava a Jesús. Val la pena arriscar per sortir a l’encontre del desig més gran. Que torni a veure!

• I penso… quines són les capes que encara avui em lliguen a la vora del camí? Tinc fe com per deseixir-me d’aixoplucs i seguretats i, a la intempèrie, fer el salt que m’apropa a Jesús, convençuda que em retornarà la vista?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: