PARAULA DE DÉU Divendres 29 d’Octubre 2021

Paraula de Déu

Lluc 14, 1-6

Un dissabte, Jesús va anar a menjar a casa d’un dels principals dels fariseus. Ells l’estaven observant. Davant d’ell hi havia un home que era hidròpic. Llavors Jesús va preguntar als mestres de la Llei i als fariseus:

– ¿És permès o no de curar en dissabte?

Però ells callaven. Jesús agafà aquell home, el va guarir i el va fer marxar. Després els digué:

– Si a un de vosaltres li caigués al pou en dissabte el fill, o tan sols el bou, ¿no l’en trauria tot seguit?

I no van ser capaços de donar-li cap resposta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La taula compartida és l’escenari que l’Evangeli ens presenta avui. Quan convidem algú a seure a la nostra taula, aquest gest expressa amistat, desig de compartir i de créixer en el coneixement recíproc. Però sembla que Jesús és convidat per ser posat a prova… La mirada dels qui comparteixen taula amb ell cerca trobar Jesús transgredint la llei. És una mirada que no possibilita la intimitat i l’amistat perquè ja hi ha un prejudici que condemna.

• També a l’Evangeli trobem un altre tipus de mirada, la mirada compassiva que neix de l’atenció amorosa del que hi ha al nostre voltant. I en aquesta apertura a la vida Jesús es deixa tocar per la sofrença d’una persona: un home amb una malaltia que segurament el feia impur i per tant marginat del fluir normal de la vida. I de la seva mirada neix el gest de tendresa i d’atenció que guareix i que reintrodueix a aquest home en el món de relacions del que estava exclòs. Crida l’atenció que Jesús faci sortir al malalt curat de la casa: com si aquest espai contaminat pel judici i el compliment buit de la Llei no fos un espai apte per renéixer a la vida i a la llibertat.

• Contemplar a Jesús avui ens convida a preguntar-nos per la nostra mirada, pel lloc que ocupen les persones en les nostres petites decisions quotidianes, pels espais que acullen la nostra presència. Prenent la mà d’aquest home Jesús li diu: “Tu ets el més important per a mi”, i aquestes paraules tenen una força transformadora que retorna la vida. Jesús també avui ens pren de la mà amb tendresa i ens convida a ser presència d’un amor que veu d’una manera nova i diferent.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: