ESCRIT DEL BLOC de Dimecres 3 Novembre 2021

La parròquia de Salt obre un grup d’esplai per a infants de 3 a 5 anys

Fa temps que es van inventar una mena de guarderia per atendre els petits durant les misses de diumenge. Ara fan un pas més. Aquest mes d’octubre la parròquia de Sant Jaume de Salt ha estrenat esplai per als infants de parvulari. Els que tenen de 3 a 5 anys tenen un grup també el dissabte: Mini Kids. No és gaire habitual que un esplai cobreixi aquesta franja d’edat. Però a Salt defensen que és una aposta segura. 

De moment han fet un sol dia d’esplai per als infants de 3 a 5 anys. Com anirà aquest grup que just comença a caminar? “Funcionarà? No en tinc cap mena de dubte”, afirma Jordi Callejón, rector de la parròquia de Sant Jaume de Salt.

@santjaumedesalt

Aquest any tindrem un nou grup a l’esplai serà els #miniKids de 3 a 5 anys ahir els seus responsables començaven a posar-hi fil a l’agulla. Súper contents d’entomar aquest repte! SOM-HI KIDS!!!

Una segona família

L’Esplai Kids fa sis anys que va néixer. El tiren endavant un grup de joves de la parròquia: monitors i monitores d’entre 16 i 25 anys es fan responsables de les activitats. Què els sosté? “La clau de l’èxit és que se senten estimats”, subratlla Callejón, que en fa el seguiment en segon terme, com a consiliari. 

“Les dues directores són fora de sèrie, un deu”, reconeix amb admiració. I recorda l’activitat del darrer dia d’esplai, el curs passat. Van donar als nens i nenes uns retoladors perquè escrivissin lliurament al vidre del cancell de l’església. En aquell plafó improvisat algú va posar “Esplai Kids segona família”.

És una família que entra i surt, amb un equip de joves Entre primer i segon d’ESO fan de premonitors i comencen a preparar activitats pels més petits. “Els de 3r i 4t d’ESO es mouen aquí com a casa seva”, apunta Callejón. I els de batxillerat són els que es fan càrrec d’aquest nou grup, els Minikits. L’objectiu de fons és “fer que la catequesi i l’esplai sigui ja de petits”.

“Un traspàs natural”

I és des d’aquest sentit de familiaritat que ara obren una nova secció. Són els germans petits dels que ja venen, o els fills de les famílies que acostumen a participar a la missa dominical.

Portar-los a l’activitat parroquial de la vigília era, per a Callejón, “un traspàs natural”. No s’imaginaven que funcionés el fet de “posar una paradeta perquè els nanos de segon s’apuntin a la parròquia”. En canvi, era més lògic procurar un espai previ a aquesta franja d’edat per garantir-ne la continuïtat.

Fins ara el dissabte han fet esplai amb infants i joves de 6 a 16 anys. En aquesta franja comencen a les quatre de la tarda i fins les sis fan activitats d’esplai: jocs, gimcanes, tallers, música. A les sis berenen i després fan mitja hora de catequesi: les Kitquesi. Una estona de mitja hora de formació que s’acaba amb la missa. En aquest sentit, Callejón reconeix: “Soc un convençut que l’esplai és important per la catequesi, més que la mateixa catequesi”. Un espai de lleure per estrenyer vincles i proposar Jesús en un ambient de joc més amable.

Celebrar l’eucaristia amb els Kids és una alegria! #missa #kids #esplai

Laura Mor –CR, Catalunya Religió 10-102021

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: