PARAULA DE DÉU de Dilluns 8 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 17,1-6

Jesús digué als seus deixebles:

– Sempre hi haurà algú que en faci caure d’altres en pecat, però ai del qui els fa caure! Més li valdria que li lliguessin al coll una roda de molí i el llancessin al mar, abans que fes caure un d’aquests petits. Estigueu alerta! Si el teu germà et fa una ofensa, reprèn-lo, i si se’n penedeix, perdona’l. I si t’ofèn set vegades al dia i set vegades torna per dir-te: «Me’n penedeixo», tu l’has de perdonar.

Llavors els apòstols digueren al Senyor:

– Augmenta’ns la fe.

Ell va respondre:

– Només que tinguéssiu fe com un gra de mostassa, diríeu a aquesta morera: «Arrenca’t de soca-rel i planta’t al mig del mar», i us obeiria. 

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Un to de “desmesura” amara aquest text de l’Evangeli de Lluc. Tot sembla exagerat, amplificat, extremat…

• a) En primer lloc la consideració de NO ESDEVENIR CAUSA D’ESCÀNDOL PER ALS MÉS PETITS. Això és desmesurat perquè, a la nostra vida quotidiana és tan fàcil escandalitzar els més petits, pobres, senzills… ¿No és veritat que nosaltres mateixos, gent normal i corrent de carrer, sovint som escandalitzats per tantes mentides, lluites secretes, corrupcions, injustícies flagrants…? Sembla com si tot això s’hagués instal·lat com una “normalitat” al nostre entorn. Evitar-ho és desmesura evangèlica.

• b) En segon lloc la invitació de Jesús a PERDONAR SET VEGADES AL DIA, és a dir, perdonar sempre. Això és desmesurat si, essent sincers, reconeixem que som propensos al judici condemnatori, a l’aplicació inflexible de la llei, al guardar rancúnia, etc. També això sembla “normalitzar” en el nostre funcionament –personal i col·lectiu– habitual. Sortir-se d’aquest parany fent tot el contrari –perdonar radicalment– també és desmesura evangèlica.

• c) Per últim la invitació de Jesús a TENIR FE, ENCARA QUE SIGUI DE LA MESURA D’UN GRA DE MOSTASSA. Perquè per a Jesús, fins i tot aquesta fe tan petitona és capaç de generar meravelles insospitades. En mig d’un context poc propici a la creença, confiança i esperança, és possible la desmesura, abundància i “excés de bé” provocat per una petita fe que es disposa a actuar.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: