PARAULA DE DÉU de Dimarts 9 Novembre 2021

Paraula de Déu

Joan 2,13-22

Era a prop la Pasqua dels jueus, i Jesús va pujar a Jerusalem. En el recinte del temple va trobar els venedors de vedells, de moltons i de coloms, i els canvistes asseguts als seus llocs. Llavors es va fer un fuet de cordes i els tragué tots fora del temple, tant els moltons com els vedells. Va tirar per terra les monedes dels canvistes i els va abocar les taules; i digué als venedors de coloms:

–Traieu això d’aquí! No convertiu en mercat la casa del meu Pare!

Els seus deixebles recordaren allò que diu l’Escriptura: El zel del teu temple em consumeix.

Llavors els jueus el van interrogar:

–Amb quin senyal ens demostres que pots obrar així?

Jesús els contestà:

–Destruïu aquest santuari, i en tres dies l’aixecaré.

Els jueus replicaren:

–Aquest santuari ha estat construït en quaranta-sis anys, i tu el vols aixecar en tres dies?

Però ell es referia al santuari del seu cos. Per això, quan va ressuscitar d’entre els morts, els seus deixebles recordaren que havia dit això, i van creure en l’Escriptura i en la paraula de Jesús.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui celebrem la festa de “La dedicació de la basílica del Laterà” a Roma, primera catedral del món cristià. Una memòria, un record que ens pot ajudar molt a valorar els nostres temples, les nostres esglésies i concretament la de les nostres parròquies.

• Fins ben entrat el segle II els cristians es trobaven a les cases familiars. Eren temps molt problemàtics per a ells. Els que disposaven de cases suficientment grans les oferien per celebrar les eucaristies, per comunicar-se i repartir els bens entre els que més necessitat en tenien. Va ser aleshores quan es van posar les bases del que després se n’ha dit “esglésies domèstiques”, i que avui suggereixen una espiritualitat familiar per a moltes llars cristianes. En aquells temps en deien, però,”domus eclesiae”, cases de la comunitat, cases de l’església. Acabades les grans persecucions es van començar a construir les esglésies, i les grans basíliques. L’Evangeli d’avui ens indica el seu sentit “cases de pregària”, que de cap manera es poden convertir en negocis i menys en coves de lladres, per molt grans i artístiques que siguin, com ho era el temple de Jerusalem.

• Som convidats a meditar sobre el valor i el sentit de les nostres esglésies com espais de comunitat, de pregària, trobada, comunicació de bens, sagraments i en especial les Eucaristies. “Domus eclesiae”: Casa de la comunitat, de tota la comunitat , que l’ha de sentir com a seva, tenir-ne cura, col•laboració, estimació… La memòria de la dedicació de la primera basílica ens pot ajudar a esdevenir més actius en l’atenció d’aquestes esglésies per tal que tots col•laborem a que estiguin obertes, ajudin a la pregària i a les celebracions i esdevinguin sobre tot comunitàries.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: