PARAULA DE DÉU de Dimecres 10 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 17,11-19

Tot fent camí cap a Jerusalem, Jesús passava entre Samaria i Galilea. A l’entrada d’un poble van anar a trobar-lo deu leprosos, que s’aturaren un tros lluny i es posaren a cridar:

– Jesús, mestre, tingues pietat de nosaltres!

En veure’ls, Jesús els digué:

– Aneu a presentar-vos als sacerdots.

Mentre hi anaven, van quedar purs de la lepra. Un d’ells, quan s’adonà que havia estat guarit, va tornar enrere glorificant Déu amb grans crits, es prosternà als peus de Jesús amb el front fins a terra i li donava gràcies. Aquell home era un samarità. Jesús digué:

– ¿No eren deu, els qui han quedat purs? ¿On són els altres nou? ¿No n’hi ha hagut cap que tornés per donar glòria a Déu fora d’aquest estranger?

I li digué:

– Aixeca’t i vés-te’n: la teva fe t’ha salvat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En l’evangeli d’avui hi podem veure dues contraposicions.

• La primera entre el sacerdoci que decideix la puresa i la impuresa d’una persona i que té en les seves mans la inclusió d’aquells malalts, i el sacerdoci de Jesús que es compadeix i cura sense demanar res a canvi. S’hi traspua, doncs, una nova concepció del sacerdoci: no aquell qui separa pur i profà, sinó aquell qui exerceix la misericòrdia (“eleeson hymas!”) a imatge del Déu de tota misericòrdia, aquell qui integra, qui acull… Jesús és el veritable sacerdot.

• I la segona entre els nou leprosos que no tornen i el que torna per «donar glòria a Déu». No és una coincidència que només a aquest Jesús dirigeixi les paraules que acostumen a concloure els seus miracles «la teva fe t’ha salvat». Perquè només aquest ha reconegut d’on venia la força que l’ha sanat. Els altres estan curats de la lepra però només un s’ha salvat.

• I curiosament és l’estranger….

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: