PARAULA DE DÉU de Dijous 11 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 17,20-25

Els fariseus van preguntar a Jesús quan vindria el Regne de Déu. Ell els respongué:

–El Regne de Déu no vindrà en un moment previsible, ni tampoc podran dir: «És aquí» o «És allà». El Regne de Déu és enmig vostre.

Després digué als deixebles:

–Vindran temps que desitjareu veure un de sol dels dies del Fill de l’home, però no el veureu. Us diran: «És aquí» o «És allà». No correu pas a buscar-lo. Perquè igual com el llampec esclata i resplendeix d’un cap a l’altre del cel, així serà el Fill de l’home quan vingui el seu dia. Però primer cal que pateixi molt, i la gent d’aquesta generació l’ha de rebutjar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ens trobem avui amb un text enigmàtic. Sembla que Jesús jugui a desconcertar-nos i és possible que aquesta fos la intenció. Nosaltres, com els contemporanis de Jesús, voldríem poder controlar el Regne de Déu, que fos previsible, abastable… Dir que «és aquí» o «és allà». En voldríem determinar l’alçada, l’amplada i la profunditat, com si fos un d’aquells mobles d’Ikea que muntem a casa.

• Però el Regne és molt més gran (i més petit) que tot això. La seva presència se’ns escapa i això ens molesta, sobretot als bons creients que vivim per abastar-lo.

• Llegim i preguem l’evangeli d’avui com una crida a la confiança. Deslliurem-nos d’aquest afany de controlar-ho tot, també com ha de ser el Regne de Déu. Escoltem més a Jesús que ens parla de deixar-se encalçar pel Regne quan obrim misteriosament en el nostre cor a la misericòrdia i a la compassió amb els més petits, els vulnerables, els que pateixen, els que no compten per res…

• No busquem el «nostre» Regne, deixem-nos atrapar pel Regne de Déu que ens ensenya Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: