ESCRIT DEL BLOC de Dissabte 13 Novembre 2021

1 Espiritualitat

El terme espiritualitat (de el llatí spiritus, esperit), depèn de la doctrina, escola filosòfica o ideologia que la tracti, així com de l’context en què s’utilitzi.

En un sentit ampli, significa la condició espiritual. Hi ha autors que el consideren una dimensió més de la persona, com la dimensió biològica o social.Referido a una persona, és la disposició principalment moral, psíquica o cultural, que posseeix qui tendeix a investigar i desenvolupar les característiques del seu esperit.

Aquesta decisió implica habitualment la intenció d’experimentar estats especials de benestar, com la salvació o l’alliberament. Es relaciona així mateix amb la pràctica de la virtut.

D’alguna manera és possible parlar de pràctiques espirituals sense estar específicament sota el que habitualment considerem una religió organitzada, encara que generalment no deixen de ser pràctiques tradicionals.

En l’occident es va relacionar habitualment el terme amb doctrines i pràctiques religioses, especialment en la perspectiva de la relació entre l’ésser humà i un ésser superior (Déu), així com amb les doctrines relacionades amb la salvació de l’ànima, encara que actualment s’ha ampliat molt el seu ús, i no són aquestes les úniques formes en què es fa ús de el terme.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: