ESCRIT DEL BLOC de Dimecres 17 Novembre 2021

1 Com s’ha de llegir la Bíblia?

Si algun dia un alumne em preguntés com s’ha de llegir la Bíblia em posaria en un seriós compromís, ja que és una qüestió complexa i difícil de respondre. Per llegir la Bíblia cal tenir en compte una sèrie de criteris i orientacions. Quan llegim un text o un capítol qualsevol d’algun dels llibres que formen la Bíblia, hem de tenir en compte el context a què es refereix, perquè si no ho fem el text es descontextualitza i tal com assenyala el bibliòleg Justino Martínez

“Un Texto fuera de su Contexto puede servir para cualquier Pretexto”.Cada llibre, cada capítol i cada verset es refereix a determinats contextos literaris, històrics, culturals, socio-polítics, i religiosos. I per aquesta raó és imprescindible conèixer els contextos en què foren escrits i explicats els diferents llibres que formen la Bíblia. Des de la manera d’escriure (narracions, càntics provinents de tradicions orals, salms, proverbis, evangelis, cartes, llibres profètics, històrics, deuterocanònics, poètics, espirituals, pedagògics, jurídics, etc.), i els diferents recursos literaris (l’existència de diverses tradicions) sovint entrellaçades, i traduccions [hebrea i grega], determinades expressions i conceptes, costums, idees, etc.; el marc geogràfic i històric, el temps històric a què es refereix cada llibre (des de l’època patriarcal dels segles XVIII-XIII, passant per la sortida d’Egipte a mitjans del segle XIII, l’assentament a Palestina de finals del segle XIII, l’època dels Jutges durant els segles XII-XI, la monarquia unida 1030-931 aproximadament, els dos regnes del 939 al 586, l’exili a Babilònia 538-333, l’època de domini persa 538-333, l’època grega 332-63, fins a l’inici de la dominació romana a l’any 63 aC); i considerant els contextos econòmics, polítics, socials, culturals i religiosos de cada moment i de cada situació.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: