PARAULA DE DÉU de Divendres 19 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 19,45-48

Jesús va entrar al recinte del temple i es posà a treure’n els venedors. Els deia:
– Diu l’Escriptura: El meu temple serà casa d’oració, però vosaltres n’heu fet una cova de lladres.
Cada dia ensenyava en el temple. Els grans sacerdots, els mestres de la Llei i els principals del poble buscaven de fer-lo morir, però no sabien com fer-s’ho, perquè tot el poble estava pendent d’ell i l’escoltava.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’expulsió dels venedors del temple resulta una escena molt dura per a Lc, que l’amoroseig tot el que pot. En realitat només dóna els trets essencials de l’esdeveniment. Després evoca una dada que ja es troba en Marc, però que Mc no ha elaborat: que Jesús ensenyava cada dia en el temple. El que va marcar la vida de Jesús des de la seva infantesa en l’evangeli de Lc (“¿perquè em buscàveu, no sabíeu que jo devia estar a la casa del meu Pare?” Lc 2,49), ara es fa realitat en la seva entrada a Jerusalem i al temple, després del llarg viatge. Els darrers dies de la seva vida, Jesús els passarà ensenyant en el temple (20,1; 21,2; 21,5-6; 21,37-38). Per tant, l’escena del text d’avui es podria descriure com la presa de possessió del temple per part de Jesús. El temple serà el lloc de pregària dels cristians de Jerusalem després de la resurrecció de Jesús (Ac 2,46 cf. Ac 1,14). La destrucció de Jerusalem els deixarà a la intempèrie. Els caldrà començar de zero. A Lc li caldrà explicar com es varen organitzar els cristians sense el temple de Jerusalem. Una tasca gegantina, atès que les sinagogues de la diàspora jueva, vers la fi del segle I, no els van permetre d’assistir més al seu culte. És el llibre dels Fets dels apòstols que narra com es va anar substituint el culte del temple per les eucaristies i les trobades de les comunitats cristianes dels primers anys del cristianisme. En això Pau va tenir un paper fonamental.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: