PARAULA DE DÉU de Diumenge 21 Novembre 2021

Paraula de Déu

Joan 18, 33-37

Llavors Pilat va dir a Jesús:
– Tu ets el rei dels jueus?
Jesús contestà:
– Surt de tu, això que em preguntes, o bé d’altres t’ho han dit de mi?
Pilat replicà:
– Que potser sóc jueu? Són el teu poble i els grans sacerdots els qui t’han posat a les meves mans. Què has fet?
Jesús contestà:
– La meva reialesa no és d’aquest món. Si fos d’aquest món, els meus homes haurien lluitat perquè jo no fos entregat als jueus. Però la meva reialesa no és d’aquí.
Pilat li digué:
– Per tant, tu ets rei?
Jesús contestà:
– Tu ho dius: jo sóc rei. Jo he nascut i he vingut al món per donar testimoni de la veritat. Tots els qui són de la veritat escolten la meva veu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• M’aturo a contemplar l’escena. Dos homes, un investit amb la força que li dona un imperi i un exèrcit. Viu en un gran edifici, el pretori, construït perquè la gent del poble sàpiga qui mana. Vesteix amb elegància. L’altre en canvi ha sofert l’abandonament dels amics i és escarni dels enemics.

• És el contrast de la injustícia. És així com s’entén la perplexa pregunta de Pilat «I tu ets el Rei dels jueus?» Tu pobre natzarè. On són els teus exèrcits, on són el teu poble, on la teva corona reial?…

• «La meva reialesa no és d’aquest món.» Deixo ressonar aquestes paraules dintre meu. La temptació d’un regnat d’aquest món és forta i l’Església l’ha tingut moltes vegades al llarg de la seva història.

• Però ara veient aquest Senyor, abandonat d’amics i fet escarni dels enemics, és quan me n’adono de què vol dir seguir-lo: abraçar una forma de vida que molt sovint té poc a veure amb aquest món.

• Demano ser posat sota la bandera d’aquest rei tant especial.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: